Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chystá emotivnější a přátelštější design, prozradil Kabaň

Ondřej Mára
Diskuze (30)

S elektrickou dodávku ID. Buzz zahajuje značka Volkswagen novou éru veselejšího designu.

Automobilka Volkswagen se v posledních letech snažila vtisknout přídi svých vozů spíše agresivní styl, to by se však v budoucnu mělo změnit. Jozef Kabaň totiž v rozhovoru pro britské kolegy z Autocar prozradil, že značka VW nyní vstupuje do nové éry designu, který by měl být stylovější, expresivnější a přídě vozů by se měly spíše usmívat.

Video se připravuje ...

Změnu přitom zahajuje model ID. Buzz, který automobilka představila před pár měsíci a nyní ho úspěšně nabízí v rámci předprodeje. „Je to plně emocionální a ikonický vůz ještě předtím, než vyjede na silnici,“ uvedl Kabaň o novém ID. Buzz. „Není nikdo, kdo by tím produktem nebyl nadšený.

Budeme se snažit dělat všechny vozy s většími emocemi. Záleží na produktu, protože ne každé auto může mít tak pozitivní a přátelský charakter,“ uvedl Kabaň v rozhovoru pro britské kolegy a dodal, že v budoucnu uvidíme stále více kroků k expresivnějšímu designu VW. A to nejen u elektromobilů. „Všechny vozy dostanou více emocí a také více kvality.

Jednou z klíčových priorit Thomase Schafera, nového generálního ředitele VW, je přimět lidi, aby si opět zamilovali vozy značky. A design by v tom mohl sehrát velkou roli. Volkswagen by tak měl být přátelštější, nikoliv agresivnější, jak řekl pro Autocar.

Agresivní přídě prý zkrátka nefungují. Ne všechna auta sice budou tak usměvavá a přátelská jako nový ID. Buzz, přesto by se přátelský design měl stát jedním z atributů společnosti do budoucna.

Ondřej Mára
Diskuze (30)

Doporučujeme

22. 8. 2022 15:45
Re: Zavist
Ok beru ;-)
22. 8. 2022 15:43
Re: Zavist
Ok, diky za vysvetleni. :yes:
Takto to zni smysluplneji.
V tom pripade jsme na tema Kaban za jedno.

Pochopil jsem to trochu jinak...
22. 8. 2022 13:17
Re: Zavist
Toho se nedočkáš. Btw Done, to “Jasně Pepíku” není hejt, jen nesouhlas s vyjádřením o “kamarádském designu”…

Za mě je, Done, ten aktuální design iD řady k smíchu. Nevyjadřuje totiž žádnou emocí, je to přesně tak jak jsem psal nahoře, hlavně se nikoho nedotknout a nevyvolat emoci. Bezpohlavní a beztvarý.

Éra Das Auto, tedy do G7, Tiguanu,Touranu, Passatu G8 a Arteonu je mi o dost bližší… :yes:

Jinak Kabaň je tvůrcem aktuálního Škoda designu, který je výrazný a Škodovce hodně pomohl :yes:
Avatar - mariov8
22. 8. 2022 12:54
Veliký úkol
VW a emotivnější i přátelštější design? To bude velký úkol. Ještě aby přitom nezapomněli i na obsah toho balení.
22. 8. 2022 12:05
Re: Zavist
Jasne - dočítal si sa niečo, čo nikto nenapísal. Nenapísal si, že si to prehnal - len si pripustil, že možno. Aspoň nebuď trápny. Ten "hejt" nebol prehnaný - bol vymyslený. Ospravedlňuj to ako chceš, stalo sa. Ja nič nevyťahujem - ty to okecávaš, a ja ti oponujem. Si mimo, tak si to aspoň priznaj ako chlap.