Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Touran – první snímky interiéru

Miroslav Kudělka
Diskuze (19)
V polovině srpna jsme vás informovali o připravovaném MPV od Volkswagenu, které bude postaveno na základně Golfu V. Dnes VW zveřejnil první snímky a podrobnosti k interiéru, který je u vozu této kategorie zřejmě to nejdůležitější.

V polovině srpna jsme vás informovali o připravovaném MPV od Volkswagenu, které bude postaveno na základně připravovaného Golfu V. Dnes VW zveřejnil první snímky a podrobnosti k interiéru, který je u vozu této kategorie zřejmě to nejdůležitější.

V první řadě je nutno říci, že se jedná o VW a tak nemůžeme čekat žádné extravagantní výstřelky ve stylu italských tvůrců. Interiér se vyznačuje střízlivou eleganci a nabízí opravdu bohatý prostor ve všech směrech. Výška nad přední řadou sedadel je 1,02 metru, což určitě nebude působit pocity klaustrofobie. Podobně na tom jsou také cestující na druhé řadě sedadel, kde mají k dispozici 989 mm. Na přání je k dispozici také třetí řada sedadel pro dva cestující. Všechny sedadla jsou samostatná, vybavená tříbodovými pásy a přední dvě řady jsou také chráněny soustavou airbagů. Těch je ve voze celkem šest, dva přední, dva boční a dvě hlavové záclony pro první dvě řady sedadel. Airbagy před spolujezdcem jdou, pro případ použití dětské autosedačky na tomto místě, deaktivovat. Když jsme u výčtu bezpečnostních prvků, je třeba zmínit také kotvení Isofix (pro dětskou sedačku) na krajních sedadlech druhé řady.

Celý interiér se vyznačuje značnou variabilitou a množstvím odkládacích prostor, kterých je neuvěřitelných 39! Sedadla druhé řady jdou snadno sklápět a vyjímat, neboť váží přijatelných 16 kg. Prostřední může po sklopení opěradla sloužit jako stolek. Třetí řada sedadel, je-li ve voze, se sklápí do podlahy zavazadlového prostoru. Pouze opěrky hlavy je nutno demontovat a uschovat do zvláštních přihrádek, které jsou také v podlaze.

Využití prostoru umožňuje 660 kg užitečného zatížení. Při obsazení pěti cestujícími je k dispozici 695 litrů zavazadlového prostoru, který se po vyjmutí druhé řady sedadel zvětší na 1913 litrů a naopak při obsazení všech sedmi sedadel je využitelných pouze 121 litrů. Automobil bude nabízen ve třech stupních výbavy – Basic, Trendline a Highline a do prodeje bude uveden v prvním čtvrtletí roku 2003.

Miroslav Kudělka
Diskuze (19)