Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen vydělal miliardu, ale bude propouštět

Libor Zezulka
Diskuze (43)
Volkswagen oznámil hospodářské výsledky za loňský rok. Celému koncernu stoupl obrat i zisk, i tak ovšem přijde do roku 2009 o práci až 20 000 zaměstnanců.

Volkswagen oznámil výsledky za loňský rok a překvapil všechny, kteří mu předpovídali čistý zisk kolem 900 milionů eur. Celý koncern nakonec vykázal tržby 95,3 miliard dolarů (89 miliard v předchozím roce), čistý zisk dosáhl 1,1 miliardy eur (vloni 677 milionů). Provozní zisk stoupl na 2,79 miliardy eur, což představuje proti loňským číslům nárůst o 70 procent. K pozitivním výsledkům přispěl podle analytiků především úsporný plán nazvaný ForMotion. Rokem 2005 však šetření nekončí.

Společně s prezentací hospodářských výsledků Volkswagen oznámil, že do roku 2009 propustí až 20 000 zaměstnanců. Rušení pracovních míst se bude týkat divize Volkswagen Passenger Car a především samotné značky Volkswagen, ta totiž v uplynulém roce stěží dosáhla vyrovnané bilance. Volkswagenu se v roce 2005 dařilo v Evropě, kde se počet registrací volkswagenů zvýšil o 3.9 procent, ale v Číně a v USA se mu příliš nedařilo. Zejména prudký pokles prodejů v USA je pro Volkswagen velmi bolestivý.

Libor Zezulka
Diskuze (43)
11. 2. 2006 22:29
Re: No...
Nikdo nepoletí na dlažu... zapomeň na kapitalismus... Evropa je, bohužel, prolezlá socialistama... takže to propouštění budou zejména předčasné odchody do důchodu s velkou kompenzací. Komoušíci nám to tu líčej tak, že jim budou u brány stříhat rovnou uši, aby se jim už nevrátili, aleto je samozřejmě nesmysl :-) ;-) Bude sociálně řízené snížení pracovních míst...
11. 2. 2006 19:38
Re: MILIARDA SLUNCÍ
A manažer není člověk... ;-\
11. 2. 2006 15:26
Re: OT: DOBRÁ ZPRÁVA
:-) :yes:
11. 2. 2006 12:57
Re: OT: DOBRÁ ZPRÁVA
To také v rámci boje za zákon mlžej - právo na informaci má osoba blízka - tedy příbuzný v přímé řadě, sourozenec a manžel. Pak jiné osoby v poměru rodinném či obdobném, jestliže újmu, kterou utrpí jedna z nich, druhá pociťuje jako újmu vlastní... Dobré, ne. K tomu není co dodat. Tady je hlavně problém o informovanosti o zemřelém (viz Hlinková), nikoli právo na informace... i když tedy musím objektivně napsat, že jde jak u zemřelých, tak živých zejména o to, zda mohu nahlížet do chorobopisu či z něho dostat jen písemnou informaci... tohle je ale úplně neco jiného než boj za partnerství.
11. 2. 2006 12:38
Re: OT: DOBRÁ ZPRÁVA
Klid. Když budeš žít s holkou v garsonce v Karlíně a budeš ji milovat až za hrob... tak bys na tom byl v této suvislosti stejně... to sem vůbec nepatří... Nebo... a možná by to nebylo špatný, bychom mohli uzákonit partnerství jednoho chlapa o dvou ženskejch :-) >:D Já, vím, prasáku, to by se ti líbilo, viď :-) To všechno je teplá mlha, demagogie, že budou vychovávat společně děti a papoušky... Nikdo jim nebrání žít společně, jako tobě nikdo nebere holku... Jinak mrkni do zákona o veřejném zdraví, jak je to s právem na informace... (možná jsi registroval anabázi paní Hlinkové, a Hlinka žádnej teplouš teda rozhodně nebyl...), jak píšu... teplá mlha. Lones míří (a dobře) na to, že není rozdíl, jestli tě táhne kámoš ze studijního kroužku, sedmiletej klučina z paneláku, nebo lama ze zoo... všechno to na světě existuje... akorát není zákon o lamách... což snad je jasný.