Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW bude platit mastnou pokutu i v Jižní Koreji. Za klamavou reklamu...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (36)
Jihokorejský regulační úřad FTC se rozhodl vyměřit německé automobilce Volkswagen rekordní pokutu 37,3 miliardy wonů (zhruba 800 milionů Kč) za klamavou reklamu týkající se emisí.

Úřad rovněž oznámil, že podá trestní oznámení na pět bývalých i současných vedoucích pracovníků jihokorejské divize Volkswagenu.

Pokuta je nejvyšší, jakou kdy úřad za klamavou reklamu vyměřil. Volkswagen podle FTC v reklamách používal "nepravdivá, přehnaná či klamavá" tvrzení. Své vozy inzeroval jako šetrné k životnímu prostředí, ačkoli byly vybaveny systémem umožňujícím manipulovat s vládními testy, uvedl úřad.

Jižní Korea letos v srpnu vyměřila Volkswagenu pokutu ve výši 17,8 miliardy wonů za falšování dokumentů o testech emisí a úrovně hluku. Loni automobilku kvůli manipulaci s testy emisí pokutovala částkou 14,1 miliardy wonů.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Aféra se týká i zhruba 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (36)
8. 12. 2016 17:38
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ SOUDRUZI, TAHAT ZKRDÍZLŠÁDE DO AMERIKY J
jj
ANEBO ŠÍLENSTVÍ?? >:D >:D >:D HELE PRO TY KTEŘÍ FTOM PORÁT NEMAJÍ JASNO : "ZA VŠECHNO MŮŽE DÍZL!!" [odkaz] [odkaz] [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
8. 12. 2016 11:08
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ SOUDRUZI, TAHAT ZKRDÍZLŠÁDE DO AMERIKY J
topten, Hammunasakra :yes:

Pro ty ostatní - odstěhujte se na několik let do USA a žijte jako průměrný Amík. Pak se odstěhujte na několik let do Ruska a žijte jako průměrný Rus. Schválně, co bude lepší ;-)

Místo čtení manipulativních proruských hovadin, které dávají zabšklým strejdům pocit, jací jsou hrozní insideři, by to chtělo učit se dějepis!
Avatar - Hammunasakra
8. 12. 2016 09:13
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ SOUDRUZI, TAHAT ZKRDÍZLŠÁDE DO AMERIKY J
Tak jeho pohled se dost podobá tomu univerzitnímu ;-)

A neboj spíš to vypadá že dávná osa Irán Syrie Rusko bude zachovaná >:-[]
Avatar - Blue Sun
8. 12. 2016 07:18
Re: Kdyby
Ale tady se vůbec nejednalo o rozdíly mezi skutečnou a papírovou spotřebou, jestli si ještě pamatuješ. Problém byl trošku jinde a tam to VW zkrátka podělal ve velkém.
Avatar - Blue Sun
8. 12. 2016 07:15
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ SOUDRUZI, TAHAT ZKRDÍZLŠÁDE DO AMERIKY J
No a ty jsi absolutní ču*ák a tebe nejde omluvit vůbec ničím.
Ještě možná tak kdyby ti bylo do patnácti let, ale i ta děcka jsou většinou chytřejší, než ty.