Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW postaví showroom na Champs-Elysées přímo naproti Renaultu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (79)
Německý koncern hodlá vstoupit na nejslavnější bulvár Francie a otevřít zde prodejnu značky Volkswagen.

Podle informací poskytnutých serveru Automotive News Europe mluvčí Volkswagenu Leslie Peltier chce německá automobilka otevřít svůj showroom na nejdůležitějším pařížském bulváru Champs-Elysées.

Volkswagen údajně vyjednává o prostorách v průčelí budovy, v níž sídlí prodejna hudebního nakladatelství Virgin Records. Přímo naproti ní je přitom showroom domácí automobilky Renault.

K otevření prodejny Volkswagenu na Champs-Elysées má dojít příští rok 14. července, což je ve Francii státní svátek a oslavuje se pád Bastily. V tento den tradičně probíhá velká přehlídka, která začíná právě na Champs-Elysées před rezidencí francouzských prezidentů.

Otevřením nového showroomů na nejslavnějším pařížském bulváru hodlá Volkswagen dále posílit svou pozici na francouzském trhu. Podíl Volkswagenu ve Francii se přitom zvyšuje již několik let právě na úkor domácích značek.

Za první pololetí letošního roku připadlo na německou značku 13,5 % zdejšího trhu, což je o 1,6 % více než za stejné období loňského roku. Podle Asociace francouzského automobilového průmyslu CCFA přitom značky Renault a Peugeot přišly ve stejném období každá o 1,5% podíl na domácím trhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (79)
Avatar - white label
24. 7. 2012 17:29
Re: Trochu mi tyhle metody připomínají...
Ono je vůbec otázka, zda to má být skutečně otevřeno právě na tento datum (viz diskuse), "senzační" domýšlení faktů je pro bulvár typické...
24. 7. 2012 16:29
Re: Trochu mi tyhle metody připomínají...
Možno áno. Na mieste je potom otázka, ako intenzívne Francúzi tento deň slávia a jak ho vnímajú. Ak je to len jeden z X sviatkov prejdených takmer bez povšimnutia, potom máš pravdu, sadli sme na lep bulváru. Ak je to národná udalosť, potom som bližšie k pravde ako by sa zdalo. Nanešťastie nepoznám francúzske sviatky tak dobre, aby som to vedel posúdiť.
24. 7. 2012 15:10
Re: Trochu mi tyhle metody připomínají...
Penize ovsem nesmrdi a ona ta generace hrdych francouzu stejne casem vymre a nahradi je pristehovalci, kterym VW na Champ Elysee vadit nebude
24. 7. 2012 14:54
Re: Ako Frantíci prežijú tento double impact?
Pokud by měl ten jejich Ludvík větší sílu a dokázal přesvědčit šlechtu k souhlasu s reformami, tak by asi nebyla revoluce. Vždycky je vše něčeho důsledek a revluluce jsou taky vždy důsledkem nějakého stavu (i ta ruská nebo nacistická v Německu). Vždycky jde o to do jaké hloubky chceš jít. Napoleon byl produktem revoluce a zároveň byl jedním z těch kteří ji ukončili (Napoleon konzulem a omezení parlamentu).To bylo v době, kdy už jakobíni i ve Francii končili pod gilotinou.
24. 7. 2012 14:43
Re: FR tlac
Škoda, já francouzsky neumím a společník s touto schopností je na služební cestě....koukal jsme správně, že v dnešním "esperantu" to tam není, že ne.....člověk je tak zvyklej, že jsou stránky na netu v angličtině, že ho překvapí, že tomu tak není.....