Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW přichází s internetovou platformou na prodej ojetých vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Finanční divize koncernu Volkswagen přichází s internetovou platformou na prodej ojetých vozů.

HeyCar má podle oznámení firmy za úkol získat podíl na německém trhu s ojetými auty. Koncernu, který prochází jako celé automobilové odvětví hlubokými změnami, zajistí i další zdroj příjmů.

Platforma je otevřena i vozům jiných značek prodávaných v Německu a bude bez reklam. V zemi ovládají trh s ojetými vozy z 95 procent portály mobile.de a Autoscout24. "Nechceme a nemůžeme přenechat tento trh konkurenci," řekl agentuře DPA nový šéf HeyCar Markus Kröger.

Od spuštění počátkem října se na HeyCar zaregistrovalo již 50.000 vozů, plán je toto číslo do konce příštího roku ztrojnásobit. Výhledově chce vedoucí prodejní divize Christian Dahlheim nabízet až 300.000 vozů. Mobile.de má nyní v nabídce 1,2 milionu aut.

Firma popírá tvrzení některých analytiků, že obrat směrem k ojetým vozům souvisí s propadem prodeje dieselových automobilů. "S tím to nemá nic společného," řekl agentuře Reuters Dahlheim.

Vozy pěti hlavních značek osobních automobilů koncernu VW - VW, Audi, Porsche, Škoda a Seat - tvoří asi 40 procent prodaných ojetých aut na největším evropském automobilovém trhu, připomněla agentura Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)