Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Teramont: Velké SUV bude mít přeplňovaný čtyřválec a vypadá... Divně

Michal Fokt
Diskuze (73)
Volkswagen se už řadu let chystá vyrábět velké sedmimístné SUV. A teď už je téměř na dosah ruky...

Je zvláštní, že firma, která de facto ovládla ve své branži jeden kontinent, tak marně hledá recept na úspěch v zámoří. Řeč je o Volkswagenu, jenž je rozhodující silou v evropském autoprůmyslu, ale jeho ambice se už roky rozbíjí o břehy atlantického pobřeží USA, kde patří k okrajovým značkám. Jako jeden z možných důvodů této pozice se často uvádí absence velkého SUV, jenže jeho vývoj by pouze pro potřeby USA byl poněkud riskantní. Ovšem s rozmachem čínského trhu a tamní pozicí Volkswagenu už takový vůz dává smysl - a tak ho tady máme.

První špionážní snímky z Číny (odkud jinud také, tam se poslední dobou "špióní" ostošest) ukazují nijak zvlášť krásné auto, které by se mělo vbrzku oficiálně představit, nejspíš na některém z významných severoamerických autosalonů. Spekuluje se, že by se mělo jmenovat Teramont a zatímco označení zatím oficiální není, zvídaví Číňané zjistili, jak bude auto velké.

Teramont, vybavený třemi řadami sedadel, bude mít coby největší vůz na platformě MQB délku 5039 mm, šířku 1989 mm, výšku 1773 mm a rozvor 2980 mm, rozměrově tedy bude plus-minus pár centimetrů jako současné Audi Q7. K pohonu bude u základních verzí sloužit čtyřválcový motor 2.0 TSI, vyšší specifikace budou k mání s benzinovým šestiválcem. Jak už je v těchto zemích u modelů SUV obvyklé, volit bude možné mezi pohonem předních nebo všech čtyř kol. Vyrábět by se mělo výhradně v továrně Chattanooga v Tennessee.

Michal Fokt
Diskuze (73)
7. 9. 2016 12:38
Re: Tak strašné
Jediné, co bych dokázal připustit, je, že zatímco E70 se musela líbit každému, tak F15 se každému líbit nemusí. Můj případ to ovšem není, mi se líbí hodně :-)
Avatar - Ham.
6. 9. 2016 22:03
Re: mqb
Tady jsou první jízdy německých novinářů z USA.
[odkaz]
1. Ano je to na MQB, to se ví už více než rok (velké, levné SUV viz studie Cross Blue)
2. Je tam 2.0 TSI a 3,6 FSI 280hp
3. Předpokládá se pro USA a Čínu, premiéra v listopadu v LA
4. Výroba začne do konce tohoto roku v Chattanooga
Podle mě se do Evropy nedostane, tady bude v této třídě velkých SUV působit jenom nový Touareg, který už brzy vyjede na platformě MLBevo.
6. 9. 2016 21:33
Re: no
Nemají je samozřejmě všichni, většina má ambitiony a třeba Modrý Anděl jezdí L&K. Ale viděl jsem už i netaxikářský active...
6. 9. 2016 19:49
Re: VW v USA
Nemci sa skratka nedokážu trafiť do vkusu a momentálnych trendov v USA, Pred rokmi predávali dobre vybavené autá s kvalitnými materiálmi ale nikto ich nechcel kedže američania preferovali veľké a lacné autá. Tak nemci zmenili stratégiu a ponúkajú veľký a lacný škaredý americký passat, no amíci medzičasom prešli na kvalitnejšie interiéry a nemecký šmejd už zase nikto nechce. Inak, keď som prednedávnom testoval golf GTI, zistil som že v predu sú mäkčené plasty na dverách, zatiaľ čo v zadu tvrdá preglejka. To sa nestáva ani v amerických autách a v porovnatelnej cenovej kategórii už vôbec nie.Takže nemci šetria kde môžu a keď už šetria na tak viditeľnom mieste, čo potom tam, kde oko nevidí.Čo sa modelov D3 týka, práve v USA nenájdete tzv. ľudové verzie ako v európe. Základom je koža(aj keď v zakladných verziách umelá) a motory minimálne 2 litre.
Avatar - twistedTSD
6. 9. 2016 19:06
Re: VW v USA
Já tam čtu, že vedení automobilky/koncernu o tom uvažuje. ;-) Myslet si o tom můžeš myslet co chceš, ale faktem je, že dieselgate zcela změnila situaci VW v USA. Navíc asi sám nejlíp víš, že třeba Francouzi by se tam vrátili také rádi, a nejen oni.