Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba Cybertrucku se zřejmě blíží, na dálnici je fotí i policisté

Ondřej Mára
Diskuze (17)

Po amerických dálnicích už se pohybují náklaďáky převážející vyrobené Cybertrucky. Zvláštní podívané neodolali ani policisté.

Po mnoha odkladech se zdá, že se výroba elektrického pick-upu Tesla Cybertruck konečně blíží k zahájení. Na amerických dálnicích se totiž začaly objevovat nákladní automobily, které převáží zřejmě již hotové produkční vozy z Texasu, kde nyní společnost sídlí, do Kalifornie. Zvláštní zásilku se pak na cestě povedlo zachytit několika svědkům.

Připomeňme, že Elon Musk v minulosti prohlásil, že výroba Tesly Cybertruck by měla být zahájena během tohoto roku, přičemž větší rozjezd výroby můžeme očekávat až v roce příštím. Snímky testování maskovaných prototypů a předprodukčních speciálů, v kombinaci s přepravou na první pohled hotových vozů po USA, přitom naznačují, že by Tesla tentokrát termín mohla dodržet.

Video se připravuje ...

Vraťme se ale k samotné zásilce devíti kusů Tesly Cybertruck, která byla rozdělena po třech vozech na návěsech trojice tahačů. Možná trochu překvapivě přitom nešlo o tahače Tesla Semi, ale o klasické vznětové tahače, které měly na boku označení společnosti Tesla.

 Z pohledu na Cybertrucky na tahači bohužel nelze vyčíst, o jaký typ vozidla jde, případně v jakém stavu se nachází. Mohlo by se tak stále jednat o předsériové prototypy, určené k testům, současně by se ale mohlo jednat také o první hotové produkční stroje. Otázky se vznáší také kolem samotného důvody přepravy strojů z Texasu do Kalifornie.

V kalifornském závodu Fremont totiž Tesla vyrábí Model S, Model Y a Model Y. Nedaleko odtud se pak nachází Palo Alto, tedy designové ředitelství automobilky. Cybertrucky přitom vypadají téměř identicky – snad jen s výjimkou disků v podbězích. U všech pak kapotu chrání bílá plachta.

Z celkového dění kolem Cybertrucku je ale cítit, že se Tesla opravdu snaží spustit výrobu ještě letos. A možná by mohla letos doručit i první stroje. Zájem o elektrický pick-up je přitom stále evidentní. Ostatně fotky přepravovaných elektrických pick-upů sdíleli na sociálních sítích i dálniční policisté z oblasti Buttonwillow.

Ondřej Mára
Diskuze (17)

Doporučujeme

23. 8. 2023 09:10
Re: Opravdu nechápu ...
to bude asi tim, ze mas bliz na Vychod, kdezto ja jednoznacne na Zapad
22. 8. 2023 22:07
Re: Opravdu nechápu ...
Tak teraz ma tvoj prenikavý intelekt fakt položil...
22. 8. 2023 20:58
Re: Honeymoon is over
ČR se nikam nesune, to je jen zbožné přání zdejších EV fans ;-)
22. 8. 2023 17:00
Re: Honeymoon is over
To neříkám já, to je citace. Článek v motorbiscuit jsem našel dnes ráno, protože mě zajímali informace o cenách ojetých EVs jinde než ve Velké Británii. Moje praktická zkušenost je taková, že žádný další elektromobil už mít nebudu a je mi úplně jedno kam se sune ČR nebo ty.
22. 8. 2023 15:00
Re: Honeymoon is over
Tohle už jsme probírali.)
Jistě to má spoustu hledisek. Ale když vemeš tu možnost se dostat pryč nejen ze zajetí ropné OPEC atd. Myslím že EV jsou dobrá cesta.
Osobně (samozřejmě je to velice malý vzorek s ohledem na populaci) se stále více setkávám s lidmi co o EV začínají uvažovat. Je v tom celkem velký posun i v ČR. Přece jen FVE už trochu jede, cena EV aut klesá.