Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla vrací do hry „Standard Range“ pro modely S a X. Navíc za super cenu!

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Americká automobilka Tesla rozšířila svou nabídku modelů S a X o varianty s označením „Standard Range“. Toto rozhodnutí se týká pouze zákazníků v Severní Americe, pro zbytek světa zůstává prozatím vše při starém.

Nejlevnější Model S nabídne dojezd 515 kilometrů, což je o 135 kilometrů méně než dřívější základní verze. Elektrické SUV ve variantě „Standard Range“ ujede ještě o něco méně - konkrétně 433 kilometrů. Výrobce potvrdil, že akumulátory budou disponovat stejnou technologií jako dražší verze a omezení tedy bude pouze softwarové.

Se zmenšeným dojezdem přichází také nižší výkon - základnímu modelu S zabere zrychlení z 0 na 100 celkem 3,7 sekund a modelu X dokonce 4,4 sekund. V tomto směru oba vozy zaznamenaly propad o 0,6 sekund oproti svým předchůdcům. 

Kolik na zhoršených specifikacích tedy zákazník ušetří? Oba modely jsou v nové základní variantě levnější přesně o 10.000 dolarů. Zatímco Model S Standard Range je k dispozici od 78.490 dolarů (asi 1,7 milionu korun), Model X pořídíte již za 88.490 dolarů (asi 1,95 milionu korun). Vzhledem k nulové práci navíc (pokud nepočítáme úpravu softwaru) budou nové verze k dispozici ihned. Podle konfigurátoru Tesly začnou první dodávky již tento měsíc.  

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme