Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyzkoušeli jsme samoobslužnou dílnu: Špinaví, ale spokojení

Matouš Waller
Diskuze (0)

Navštívili jsme sdílenou dílnu. Ideální místo, pokud si své auto chcete opravovat sami, ale nemáte vhodný prostor. Proti klasickým servisům v ní můžete navíc hodně ušetřit. Z výsledku jsme nadšeni, dokonce jsme se i něco naučili.

Po nedávném přezutí auta se ve vyšších rychlostech začaly objevovat nepříjemné vibrace ve volantu. Je jasné, že musíme nechat zkontrolovat vyvážení kol, s autem ale nechceme znovu jezdit do servisu. Rozhodujeme si tedy poradit svépomocí. A co rovnou vyzkoušet nějakou dílnu, kde bychom za drobný poplatek mohli pracovat? Takové jsou ideální pro ty,  kteří se chtějí vyhnout platbám v servisech anebo prostě auto zvládnou opravit sami, ale nemají na to vhodný prostor.

V podstatě ihned však narážíme na problém – navzdory našemu očekávání v Česku skoro nejsou. Nadšenci do aut podle zahraničních trendů sice zakládají samoobslužné komunitní servisy, většina z nich se ale neuchytí a po krátké době zaniká. Jenom v Praze šlo o několik projektů, třeba komunitní dílnu na Strahově nebo samoopravnu Selfix na Bohdalci.

Video se připravuje ...

Jen jedna možnost

Otevření samoobslužné dílny se chystá například v Otrokovicích na Zlínsku pod názvem Garážníci. „Projekt nyní nefunguje, jelikož skládám základní kapitál. Rád bych našel investora, mám totiž v plánu nezůstat jen u jedné dílny,“ říká Dominik Bajer, který s nápadem přišel.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Matouš Waller
Diskuze (0)

Doporučujeme