Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha odhaluje motokrosové novinky pro sezónu 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha představuje svou kompletní řadu motokrosových strojů pro příští rok, zahrnující dvojici novinek v podobě modelů YZ250F a YZ85.

Yamaha již začátkem roku představila zcela nový motokrosový model YZ65, který je v její druhým nejmenším terénním speciálem a je určen pro dětské závodníky. Nyní na něj navazuje odhalením kompletní řady pro sezónu 2019.

Prakticky všechny motokrosové modely japonské značky se mohou pochlubit novým barevným provedením, které je spojuje od již zmiňované YZ65 přes YZ85, YZ2125 až YZ250, YZ250F a YZ450F.

Vrcholný zástupce řady, jímž je model YZ450F, který byl v důkladně přepracovaného podobě uveden v loňském roce, se může pochlubit i novinkami v oblasti techniky, kdy došlo na robustnější konstrukci vedení předního kola. Cílem je zlepšení ovladatelnosti při rychlé jízdě na motokrosových tratích.

Zásadní novinkou pro rok 2019 je v případě motokrosových strojů značky Yamaha zcela nový model YZ250F. Tento model využívá nový dvojitý kolébkový rám z hliníkové slitiny, v němž má uložen kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec DOHC s dozadu skloněným válcem a vstřikováním Denso. Nový motor má oproti svému předchůdci nabízet vyšší výkon ve středních a vyšších otáčkách.

Yamaha YZ250F jde ve stopách v loňském roce představeného modelu YZ450F a podobně jako on nabízí možnost upravovat nastavení palivových map prostřednictvím aplikace pro chytré telefony. V motocyklu nahrané mapy pak lze měnit prostřednictvím ovladače na řídítkách.

Nový motokrosový čtvrtlitr má vedle výkonů svého motoru a širokých možností nastavení vynikat i kompaktní stavbou a nízkou hmotnosti. K dosažení co nejlepších výsledků na závodních tratích pak mají přispět i komponenty odpružení obou kol.

Yamaha YZ85 se pro sezónu 2019 dočkala důkladného přepracování a jejím srdcem je prakticky zcela nově zkonstruovaný dvoutaktní jednoválec, který je usazen v modernizovaném ocelovém rámu a spolupracuje se šestistupňovou převodovkou.

Motokrosový speciál pro juniory se může pochlubit i novým brzdovým systémem s kotouči o průměru 220 mm vpředu a 190 mm vzadu. Podvozek využívá stavitelnou přední vidlici KYB a stavitelný je i tlumič zadního odpružení.

Yamaha oficiálně uvádí, že prodej motokrosových modelů v provedení pro rok 2019 spustí koncem června letošního roku a to včetně novinek v podobě modelů YZ65, YZ85 a YZ250F.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)