Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yokohama chce vylepšit stabilizační systém

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Podle společnosti Yokohama nepracují současné elektronické stabilizační systémy správně. Výrobce pneumatik proto testuje nový systém, který nedostatky odstraní. Zejména sportovně založení řidiči se mají na co těšit.

Elektronický stabilizační systém se stal obvyklou součástí výbavy automobilů a postupně proniká do nižších segmentů. Podle společnosti Yokohama, která se zabývá výrobou pneumatik, však nepracují současné stabilizační systémy ideálně a zaslouží si vylepšení. První problém vidí Yokohama v tom, že stabilizační systém zasáhne příliš pozdě. Druhý problém naopak spočívá v tom, že systém zasáhne příliš brzy, alespoň o mnoho dříve, než si sportovněji založení řidiči přejí.

Řešení tohoto problému (tak trochu paradoxu) spočívá podle Yokohamy v umístění speciálního čidla na každé kolo, které by vysílalo signály přímo do řídící jednotky vozu. Společnost slibuje, že díky těmto úpravám, které souhrnně nazývá TPMS system, budou řidici moci lépe odhalit schopnosti automobilu při aktivovaném stabilizačním systému a tedy zachování bezpečnosti. Více informací o systému zveřejní Yokohama na výstavě Tire Technology Expo 2005. S uvedením do prodeje počítá výrobce v průběhu tří let.

Libor Zezulka
Diskuze (2)