Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z evropských peněz se budou platit nabíječky elektromobilů a CNG pumpy

Jan Mička
Diskuze (7)
Rozpočet na dopravní stavby pro příští rok patrně přesáhne 100 miliard korun. Peníze se najdou i na rozvoj infrastruktury stanic na CNG a nabíječek elektromobilů.

Zatímco v letošním roce je rozpočet na dopravní stavby stanoven částkou 67 miliard korun, příští rok by to mohlo být až o 40 miliard více. V nedávném článku, který se tímto tématem zabýval, jsme však uvedli, že za prvních osm měsíců letošního roku nebyla utracena ještě ani třetina.

Podle informací serveru iDnes.cz by mohla Česká republika v příštích sedmi letech získat z evropských peněz až 160 miliard korun pouze na dopravu. Prozatím největší „zářez“ představuje nákup nových vlakových souprav (asi 8,4 miliardy korun), myslelo se však i na elektromobily, vozy spalující CNG nebo rozšíření výbava stávajících P+R parkovišť.

Druhá část předešlého odstavce nás pochopitelně zajímá více. Podle informací zpravodajského serveru by mohlo být na nabíječky elektromobilů, CNG pumpy a parkoviště vyhrazeno asi 46 milionů eur, což je v přepočtu okolo 1,3 miliardy korun. Suma však není definitivní a v tuto chvíli je stále na pořadu dne dočerpání stávajících prostředků, což může být problém. Ve zhruba devatenáctimiliardovém „účtu“ je totiž započítána také rekonstrukce dálnice D1, která platí za jeden z největších dlouhodobých projektů.

Jan Mička
Diskuze (7)
27. 8. 2014 22:38
Re: zase nic
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D wifi je starý hochu, teď frčí 4G LTE >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - cri-cri
27. 8. 2014 12:53
Re: zase nic
prosím tě v jaké psychiatrické lečebně jseš?

Já jen ad upozorním vedení, že by měli zaheslovat wifi
Avatar - KANKUNEN
27. 8. 2014 10:10
To je zase dotace,
z které má radost hlavně výrobce nabíječek.
27. 8. 2014 09:55
Re: Takhle se vyhazuji penize
hele v týdle zemi se toho dá ještě dělat :-) a v elektrice jsou ooooohromný možnosti
27. 8. 2014 09:53
Re: zase nic
jj
VY CHUDÍ CO LŽETE A NEMÁTE RÁDI EKOLOGII A ZAPRODÁVÁTE SVOJE DĚTI PRASÁKŮM ROPÁKŮM DOSTANETE LEDA PŘEZDRŽKU pokud budete nadále dělat kraviny a to třeba:
nafta/benzín za 50
€jro za 35
máslo za 80
chleba za 100 jesis pochopil ty spodino !!!!!!!!!!!!
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]