Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Paříže do Prahy: česká premiéra vozu Kia Cee´d

Ondřej Láník
Diskuze (106)
Značka Kia si připravila pro letošní ročník motoristické výstavy Autoshow Praha jednu zásadní novinku. Tou bude česká premiéra nového modelu nižší střední třídy Cee´d (čti síd), který se bude od konce roku vyrábět v první evropské továrně Kia u Žiliny.

Nový cee´d bude v Praze prezentován jen s krátkým odstupem od své světové premiéry na nedávném autosalonu v Paříži. Poprvé v České republice bude k vidění ve verzi 5-ti dvéřový hatchback, v béžové metalíze a s motorem 1,6 CRDi VGT.

Model se bude vyrábět od listopadu v nově dokončeném výrobním závodě u slovenské Žiliny, na český trh přijde již v polovině prosince letošního roku. Vůz se bude dodávat se zážehovými motory 1,4 (81 kW) 1,6 (90 kw) a 2,0 CVVT (105 kW) a turbodiesely 1,6 CRDi VGT (85 kW) a 2,0 CRDi (103 kW)

Kromě vozu cee´d bude na holešovickém výstavišti od 19. do 22. října 2006 prezentována aktuální modelová řada značky Kia a to včetně letošních posledních novinek Carens, Carnival a Sorento.

Ondřej Láník
Diskuze (106)
21. 10. 2006 23:44
Re: Úsměvné
Každý, IT, každý se autem především vytahuje... měl bys to vědět. Byl bych rád, abys správně pochopil to slovo "vytahuje"... tedy "prezentuje... předvádí... podtrhuje jím svou osobnost", ale, že by se našel člověk, který si auto vybírá podle toho, aby bylo nejošklivější z ulice... takového jsme ještě nepotkal. Vůbec nerozhoduje, čím kdo jezdí. Pocit, pocit je obdobný v Loganu i v Astonu. Oba dva majitelé jsou velmi spokojeni, jak krásné auto si koupili... Kdo tohle neví, nikdy v životě si nekoupil auto... Řeči o tom, že jde o spotřební věc platí stajně tak na auto jako na boty. Také chodíš v důchodkách? Také chodíš po městě v teplákách? Také si vlasy stříháš při sledování televize? Vždyť je jedno, jak vypadáš. Také si kupuješ ty nejošklivější lyže? a je ti jedno jestli ti ladí barevně kalhoty s bundou? Také sháníš ten nejošklivější přehrávač? Také nenosíš hodinky, vždyť máš čas na mobilu? Také ti je jedno, jaké máš kolo? Je něco, co ti jedno není? Tedy myslím, ze světa věcí.
20. 10. 2006 13:16
Re: U nas na stroj. priemyslovke už maju 1 kus
No ty si nejak uzasne mudry, kde si nabral tu skusenost? Aspon rozmyslaj kym nieco pustis zo seba von...
20. 10. 2006 11:30
Re: Úsměvné
Moze byt, ale nechytaju to prilis kotuce ked mas kolo take otvorene? Predsa len je na cestach hodne kdejakeho sajrajtu...
20. 10. 2006 08:10
Re: 427tis Sk? asi to naozaj zaplati general...
S tím low-endem to není tak jednoduché. Jaký je evropský low-end ? Dacia, vyjímka potvrzující pravidlo, že tady už žádný není. Všechno, jak shora, tak z dola, postupně konverguje k jakémusi standardnímu mainstreamu.
20. 10. 2006 08:08
Re: Úsměvné
Zimné gumy na elektrónoch? To si sa asi pomýlil... ;-)