Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z továrny Longbridge budou opět vyjíždět vozy značky MG

Michal Otruba
Diskuze (9)
Téměř po dvou letech začnou opět sjíždět z výrobní linky v Longbridge vozy se značkou MG na kapotě. Tentokrát je to ale pod vedením čínského majitele.

Nanjing Automobile Corporation (NAC) - čínský výrobce automobilů, který loni po komplikovaných jednáních zakoupil značku MG - začne produkovat automobily ve své anglické továrně v Longbridge. Bude to téměř dva roky od chvíle, co z linky sjel poslední automobil.

Cíle společnosti – oživit, udržovat a rozvíjet značku MG - začíná čínský vlastník naplňovat postupně. Jako první začne s výrobou sportovního roadsteru MG TF 2, který bude zpočátku prodávat na trzích v Británii a Číně. Automobily se budou vyrábět na výrobní lince v čínském Nanjingu, kam NAC přestěhovala téměř veškeré originální vybavení továren MG. Všechny automobily MG TF s pravostranným řízením určené do Británie se ale budou převážet do anglického Longbridge, kde bude probíhat jejich konečná montáž.

Znovuotevření britské továrny je vítanou zprávou pro místní ekonomiku, zaměstnáno bude mnoho bývalých dělníků, kteří jsou pro firmu zdrojem cenných znalostí a zkušeností. NAC MG plánuje spustit výrobu na jaře, bližší technická specifikace MG TF 2 zatím není známa.

Michal Otruba
Diskuze (9)
Avatar - davy
4. 2. 2007 13:38
?
Tohle se mi nepozdava, MG zni anglickou kvalitou, historii, NECIM. Ale kdyz si vezmu, co Cinavcetne jejich deti:-( ) vsechno vyrabi za smejdy (z trhu se tu stale stahuje neco made in china- od kocarku plnych karcinogennich latek, pres baterky plne rtuti az po textil, poskozujici kvalitni znacky), tak tohle mi neasociuje neco puvodniho a o koupi bych uz z tohoto duvodu po cinske akvizici ani neuvazoval.