Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zahájení ankety Auto roku 2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů vyhlašují, ve spolupráci a po dohodě se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu (AutoSAP), jubilejní 20. ročník ankety „Auto roku 2014 v České republice“.

Volba jediného „Auta roku 2014 v ČR“ odbornou porotou proběhne ve dvou kolech – z 1. kola vzejde 5 finalistů ankety a ve 2. kole zvolí odborná porota z těchto finalistů absolutního vítěze. Zachováno bude i hlasování veřejnosti, která zvolí vítěze jednotlivých skupin. Rozdělení nominovaných automobilů do těchto skupin provede odborná porota. Součástí ankety bude i 10. ročník akce „Dodavatel pro Auto roku v ČR“, kterou vyhlašuje AutoSAP pro firmy, které dodávají alespoň jeden svůj produkt na vítězný vůz ankety „Auto roku v České republice“. Dále jsou vyhlášeny doprovodné ankety „Zelené auto“, „Technická inovace“ a doprovodná „Dětská výtvarná soutěž“.

V současné době je již známa odborná porota, složená ze 42 předních motoristických publicistů. Redakci Auto.cz zastupují Aleš Jungmann, Tomáš Kovařík a Lukáš Vaverka. Nyní probíhá nominace automobilů.

„Auto roku 2014 v České republice“ bude naostro odstartována na úvodní tiskové konferenci v říjnu tohoto roku. Finalisté 20. ročníku ankety „Auto roku v České republice“ budou oznámeni počátkem prosince 2013 a slavnostní vyhlášení kompletních výsledků se předpokládá v první polovině ledna 2014.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)