Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marchionne: Alfa Romeo 159 byl přešlap

Ondřej Láník
Diskuze (121)
Vedení skupiny Fiat usilovně řeší budoucnost spojení s americkým Chryslerem. Vedlejším produktem jsou překvapivá prohlášení.

Předmětem setkání nejvyššího šéfa Fiatu Sergia Marchionneho s analytiky významných bankovních domů byl další vývoj teď již oddělené automobilové skupiny Fiat Group a zejména výhled operací se zámořskou akvizicí skupiny Chrysler. Fiat hodlá svůj podíl na Chrysleru postupně navyšovat (na 35 % do konce roku 2011), ale vedle bankovních zdrojů financování bude nutné získat hotovost i prodejem některých částí skupiny.

V posledních týdnech se hodně spekulovalo o prodeji části akcií vysoce ziskového Ferrari, dodavatele komponent Magneti Marelli a všeobecně znám je opakovaně vyjadřovaný zájem Volkswagenu o značku Alfa Romeo. V té souvislosti na schůzce s analytiky 12.listopadu 2010 z úst Marchionneho zaznělo, že je zřejmé, že uvedení Alfy 159 na trh, v podobě jakou v Evropě známe, byla chyba. Zatímco stopadesátdevítka nebyla podle Marchionneho ryzí Alfou Romeo, nástupce - model Giulia - jí být má.

Alfa Romeo Giulia by se měla na trhu objevit v roce 2012, kdy má být současně ukončena výroba modernizované Alfy 159.

Giulia má být nosným modelem pro návrat značky na americký trh. O místě výroby zatím nebylo rozhodnuto, ale jednou z možností zůstává, že by Giulia byla vyráběna v USA.

Podle strategického plánu Alfy Romeo, který značka zveřejnila letos v dubnu, by se měly v roce 2012 současně představit obě karosářské varianty Giulie - sedan i kombi SW.

Ačkoliv strategický plán nepočítá s větší Alfou Romeo, než bude Giulia, o budoucnosti sedanu Alfa 169 prý zatím není definitivně rozhodnuto. Pokud by nová vlajková loď - nástupce modelů 164 a 166 - dostala zelenou, šlo by zřejmě o model vyráběný v zámoří a to především pro severoamerické trhy. Původně mělo být o stošedesátdevítce rozhodnuto do konce roku 2010, termín se ale o 6 až 9 měsíců posunuje.

Ondřej Láník
Diskuze (121)
10. 12. 2013 10:20
Re: asi mu přemrzla hlava
má predsa škodovku :-)
Avatar - Jaros71
6. 12. 2013 22:33
Re: Cela Alfa je poslednych 30 rokov omyl
Přesto jsou to krásná auta..
Alfě Romeo nezbývá než popřát do budoucna nejen krásné , ale i prodávané automobily.
15. 1. 2011 06:04
Re: ZÁKLADNÍ PROBLÉM
A kde je problém? Veď to je pravda - minimálne sa trojke vyrovná. Iná vec sú predaje - ale tie s kvalitou NEMUSIA mať žiaden súvis. Svoje by mohli rozprávať v Sony pri Betamaxe a v Toshibe pri HD DVD - oba lepšie výrobky než konkurencia a oba fiasko.
Pri Alfe prosto zohrala obrovskú rolu povesť značky ako výrobcu nespoľahlivých áut, ktorá sa napráva pomerne ťažko.
26. 11. 2010 09:54
Re: Omyl účtovníka
U nás jeden Rodius jezdí...! :-) Bohužel se mi zatím nepodrařilo odchytit majitele a zeptat se ho na důvody, proč si ho koupil. Mně se to auto...tak nějak líbí....trochu zvrhle :-)
22. 11. 2010 08:33
Re: Marchionne, smekám!
tak kdybych byl tak dobrej manager jako Sergio, tak bych si opravdu mohl výskat.... (ani tak si nestěžuju).

Jinak končíš klasicky - bez argumentů, jenom osobní plky.... :yes:

Sergia se zastávám a zastávat budu, důvody už jsem tady vypsal (a plně souhlasím s tím, co tady uvedl i Arese)