Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto zvýšilo do září prodej o 11,7 procenta na 63.847 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Autobazary AAA Auto ze skupiny Aures Holdings zvýšily za první tři čtvrtletí letošního roku prodej meziročně o 11,7 procenta na 63.847 aut.

Společnost odhaduje, že za celý tento rok prodá rekordních více než 85.000 vozů, řekla na tiskové konferenci generální ředitelka firmy Karolína Topolová.

"Letošní rok bude rekordní v historii společnosti. V roce 2019 nás čeká rozšiřování služeb, nabídky vozů a nové pobočky na polském trhu," uvedla Topolová. Dodala, že v případě příznivého vývoje by skupina mohla v příštím roce prodat kolem 100.000 aut.

Nejprodávanějšími ojetými vozy v sítí AAA Auto od ledna do konce září v ČR i na Slovensku byly shodně automobily Škoda Octavia a Škoda Fabia, v Polsku a v Maďarsku zase shodně model Opel Astra. Na Slovensku jako v jediné ze zmiňovaných zemí se auta s naftovým motorem podílela na prodejích autobazarů AAA Auto více než polovinou.

Síť autocenter AAA Auto podniká v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku. V příštím roce plánuje na polském trhu otevřít tři až čtyři pobočky. Novou pobočku hodlá zřídit také v Česku a v Maďarsku. Pobočková síť AAA Auto by se tak rozšířila na nejméně 50 z nynějších 45 autocenter.

Kromě expanze pobočkové sítě vidí skupina další prostor k růstu prodejů rovněž v zaměření na vozy s alternativními pohony. "Po letech stagnace lze podle prodejů nových vozidel s alternativními pohony očekávat i jejich boom mezi ojetinami. V bazarech se více objevují hybridy a elektromobily," uvedl provozní ředitel AAA Auto Petr Vaněček. Situace na trhu podle něj ovlivní zahájení prodeje elektromobilů a hybridů Škoda v příštím roce a také chystané snížení emisí oxidu uhličitého u nových aut.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Avatar - speedfred
11. 10. 2018 11:51
Re: To je zvratků...
Keď som začínal uvažovať nad predajom M235i tak som bol u nich nech mi povedia nejakú cca výkupnú cenu aby som mal nejakú predstavu.To ti poviem že ma skoro porazilo keď mi povedali ich nabidku,nevedel som či plakať alebo sa smiať. Nakoniec som to predal behom pol dňa po vydaní inzerátu. Je pravda že to je zase auto čo sa nepredáva ako rohlíky.
11. 10. 2018 08:40
Re: To je zvratků...
Lenže to si popísal skôr vývoj ich správania na základe toho ako posilňovala ich pozícia. Ja som tam bol s jedným pokusom o predaj v roku 2016. Išiel som tam po tom čo mi opakovane vyvolávali. Zaujímave bolo to, že som tam bol hneď ráno a cez tie papierové dvere som počul conf-call kde sa hlásili všetky SK pobočky a od nejakého pepíka dostali pucung za to, že auta im tam stoja dlho a aj marže by mohli byť lepšie. Tak som bol zvedavý čo bude nasledovať a po obhliadke auta nasledovali reči o tom, že tie auta sa nepredávajú a tlak na cenu. Auto som tam nenechal.
Ja osobne nepoznám nikoho kto tam kúpil. Ale poznám takých čo predávali a záver je jednoduchý a zapadá do toho čo som si vypočul. Ak predávaš žiadané auto, tak to môže byť črep a ich technik aj tak na nič nepríde(osobná skúsenosť keď sa ten človek hanbil dať to na priamy predaj). Ale ak máš málo žiadaný model, tak sa spravidla nedohodneš.
Nevravím, že sa tam nedá kúpiť slušné auto, ale človek si to musí ustrážiť. Ich obhliadka slúži len na zdržovanie predávajúcich.
11. 10. 2018 06:52
Re: proc to sem pisete?
Na tom by nebolo nič divné keby ma nebombardovali telefonátmi a nesľubovali do telefónu vysokú cenu, že máju záujemcu a po obhliadke povedal, že auto je síce v dobrom stave, ale o tieto auta nie je záujem a cena je 2500EUR nižšia ako sme sa bavili po telefóne.
10. 10. 2018 19:42
Re: proc to sem pisete?
Co ti přijde divného na tom že za auto dostaneš víc když ho neprodáš přes prostředníka?
Avatar - chetoos
10. 10. 2018 19:10
Nezajimavé
Většinu čtenářů články tohoto typu nezajímají, jestli se jedná o skrytou reklamu budiž. Já tu chybu udělal a koupil v ačkách auto. Už to nikdy neudělám. Takové chování, složité smlouvy. Prvně vám řeknou že vás zdarma přivezou do bazaru z nádraží a ve smlouvě vám to zaúčtují za 2 tisíce. Prosím už o nich tady nepište. :no: