Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký řidič míří v Kalifornii k soudu. Kvůli kofeinu!

Michal Fokt
Diskuze (3)
Alkohol a drogy jsou za volantem tabu. Ale co všeobecně tolerovaná lehká droga kofein? Má to také spočítané?

Nemůže být pochyb o tom, že by řidič neměl sedat za volantem pod vlivem alkoholu a drogám je radno se vyhýbat za všech okolností. Ale co takové kafíčko po ránu? A k svačině? A po obědě? A.... Jak je vidět, i nejrozšířenější droga na světě - kofein, vás může dostat před soud. Minimálně tedy v Kalifornii.

Deník The Guardian informoval o případu Kaliforňana Josepha Schwaba, jenž byl zadržen policejní hlídkou v okrsku Solano County a zkontrolován na alkohol, protože "jel chaoticky". Jenže dechová zkouška alkohol neodhalila a ani krevní testy nepotvrdily přítomnost zakázaných drog. I přesto však dostal pokutu - za řízení pod vlivem... kofeinu!

Schwab se proti pokutě ohradil a jeho právník Stacey Barrett nyní požaduje, aby byla pokuta zrušena, jinak půjde celá záležitost k soudu, jenž by téměř jistě skončil v jeho prospěch, v opačném případě by se totiž jednalo o nebezpečný precedens, jenž by mohl v USA dostat kofein na seznam řidičům zapovězených stimulantů. Pro stát Kalifornia sice má výraz "droga" poměrně široký záběr, ale to tak je to poněkud absurdní...

Myslíte si, že kofein může ovlivnit řidiče do té míry, že by mohl být příčinou "chaotické jízdy" nebo je Joseph prostě jen mizerný, popřípadě nesoustředěný řidič?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Jerry.Gunman
29. 12. 2016 10:25
kofein = droga?
A já myslel, že silvestra je až pozejtří >:D
29. 12. 2016 08:53
California
Kalifornii se ve zbytku USA dost často říká CCR, Californian Communistic Republic. Co víc dodat....
28. 12. 2016 15:12
Chybná formulace
Podle mého chybná formulace, mělo tam být pod vlivem únavy s tím, že ohrožuje okolí, a za to lze pokutu normálně dát.