Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aprilia RSV4 R FW-GP: Speciál MotoGP pro běžné smrtelníky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Italská Aprilia v rámci svého programu Factory Racing nabízí svým zákazníkům svůj superbike RSV4 ve specifikacích pro různé závodní třídy a letošní novinkou je provedení RSV4 R FW-GP.

Aprilia RSV4 RR patří k tomu nejlepšímu mezi silničními sportovními motorkami současnosti. Na základě tohoto stroje připravuje divize Aprilia Racing úspěšné závodní stroje, které mají na svém kontě řadu vítězství a mistrovských titulů.

V rámci programu Factory Racing jsou odvozená závodní provedení toto superbiku nabízena i zákazníkům z řad soukromých týmů, nadšenců pro okruhové ježdění a sběratelů. Díky tomu je litrový vidlicový čtyřválec k dispozici přímo z továrny upravený podle předpisů pro třídy Superstock a Superbike.

Novinkou programu Factory Racing je pak Aprilia RSV4 R FW-GP, která již svým označením odhaluje, že je inspirována závodním speciálem Aprilia RS-GP 2016 pro MotoGP, jemuž se přibližuje designem i technikou.

Srdcem této novinky je vidlicový čtyřválec s vrtáním zvětšeným na 81 mm a pneumaticky ovládanými ventily jako u speciálů ze sezóny 2015. Díky tomu se Aprilia RSV4 R FW-GP může pochlubit výkonem přes 184 kW (250 k).

Ze závodních strojů MotoGP vychází i elektronika novinka a její stavitelný podvozek se pyšní špičkovými komponenty odpružení značky Öhlins.

Zákazníci, kteří si model RSV4 R FW-GP v rámci programu Factory Racing pořídí, si jej mohou nechat nastavit přímo podle svých představ a získají s ním i tovární podporu. Aprilia Racing jim totiž vedle klasického poprodejního servisu zajistí i aktualizace softwaru a prostřednictvím speciální telefonní linky jim bude k dispozici specialista.

Navíc budou mít majitelé RSV4 R FW-GP přístup do paddocku během závodů MotoGP a budou zváni na okruhové dny značky Aprilia, kde jim její inženýři a tovární jezdci pomohou s úpravami nastavení pro dosažení co nejlepších jízdních výkonů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Kolouš
5. 1. 2017 13:29
co je lepsi nez veckovej dvouval?
Veckovej ctyrval.

Pecka motorka!