Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ariel Ace R: Exkluzivní Brit s japonským srdcem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ariel Motor Co. oznamuje, že ve druhé polovině letošního listopadu odhalí limitovanou edici svého motocyklu Ace, která má být ještě výkonnější a stylovější než je výchozí model.

Ariel Ace byl představen v létě roku 2014 jako jednostopý Atom, jemuž se přibližuje provedením svého trubkového rámu a rovněž dodavatelem pohonné jednotky, jímž je japonská značka Honda.

Podobně jako řada jiných malosériových a exkluzivních strojů si i tato motorka žije svým relativně poklidným životem, který podobně jako u masových strojů příliš nenarušuje konkurence, ale nyní se hodlá důrazně připomenout ve speciálním provedení s označením Ace R.

Ariel Motor Co. prozatím oznámila, že novinka v podobě modelu Ace R bude představena na akci Motorcycle Live pořádané na výstavišti v Birminghamu od 19. do 27. listopadu letošního roku a vznikne počtu pouhých deseti exemplářů.

Podle první oficiální skici je pak jasné, že tento model zůstane věrný přihradovému rámu z hliníkové slitiny, který doplní vidlicový čtyřválec Honda VFR o objemu 1237 cm3 naladěnému na výkon 127 kW (173 k) při 10.000 min-1 a točivý moment 129 N.m při 8750 min-1.

Neoficiální zdroje pak zmiňují, že se můžeme těšit na hojné využití kompozitních materiálů a špičkové komponenty odpružení kol značky Öhlins v kombinaci s brzdami Brembo. Cílem má být další vylepšení ovladatelnosti stroje, jenž je ve své současné standardní podobě schopen dosáhnout maximální rychlosti 265 km/h a akcelerovat z 0 na 100 km/h za 3,1 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)