Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ariel Ace: Atom v jedné stopě

Michal Fokt
Diskuze (4)
Britská firmička Ariel rozšiřuje svou působnost také o motocykly. Jednostopou obdobou nekompromisního Atomu bude naháč Ace s pohonným ústrojím z Hondy VFR.

Vypadá to, že britské sportovní značky vidí svou budoucnost v jedné stopě. Po retro superbiku Lotus C-01 přichází podobný počin také od značky Ariel, která si vybudovala jméno minimalistickým roadsterem Atom (což je ale možná také spíše motorka, než auto...). Jejich motocyklová prvotina je jmenuje Ariel Ace a výrobce slibuje, že má jít o "jednu z nejlepších a nejzajímavějších motorek na světě". Navíc v nevídané míře individualizovatelnou.

Nejpůsobivějším komponentem stroje je unikátní hliníkový rám, jehož příhradová konstrukce určitě nikoli náhodou připomíná Atom. Jeho opracování trvá 70 hodin a má zajistit motorce prvotřídní tuhost. Stejně jako v případě Atomu, i Ace se bude spoléhat na techniku Hondy, konkrétně cestovní VFR1200. Vidlicový čtyřválec 1,2 l má výkon 129 kW a točivý moment 129 N.m a může být zkombinován buď se šestistupňovou manuální (tedy spíše nožní) převodovkou nebo s dvouspojkovým ústrojím, které zajistí zrychlení z nuly na 96 km/h za 3,4 s, maximální rychlost Ace pak činí 265 km/h. Ace také dostane vysokovýkonné brzdy, odpovídající výkonnosti stroje.

Výrobců motorek jsou kvanta, Ariel Ace se však chce prosadit individuálním přístupem ke každému zákazníkovi. Bude možné si vybírat z různých verzí kapotáže, které z Ace udělají vše od "low-riding cruiseru po supersportovní bike", pěti- nebo sedmipaprskových kol s pneumatikami Dunlop a dalších možností individualizace v podobě stupaček, zrcátek, výšky sedla a dalších prvků.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - Snooob
30. 6. 2014 11:03
Re: Ariel
Pokiaľ viem tento Ariel nemá so starým motocyklovým Ariel-om nič spoločné - okrem mena. Je to úplne iná firma...
Avatar - 4hill
29. 6. 2014 20:04
Ariel
vyráběl motorky dávno před Atomem..takže bych se nebál o kvalitu tohoto stroje. Prvotina? No tak..
29. 6. 2014 19:43
Kusovka pro pozéry,
na ježdění nic moc - opírat kolena o vystouplá žebra rámu, to nebude úplně ono.
Avatar - Lukixe
29. 6. 2014 15:58
Nie som fanda
Motoriek a nejak extra ma nezaujímajú (GSXR1000 bez výfuku mi poškodila sluch na ľavom uchu) ale je krásna to sa musí nechať.