Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Lagonda: Ulrich Bez potvrdil, že projekt žije (aktualizováno)

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Velké SUV od Astonu není odepsáno: i po neúspěchu konceptu o něm automobilka uvažuje a zdá se, že se dočká výroby.

Aktualizováno 29.10.2013 9:10: Podle aktuálních informací bude nový Aston Martin Lagonda postaven na platformě současného Mercedesu třídy M. Ulrich Bez odmítl jít do podrobností, vzhledem k současnému trendu sdílení základů mezi automobilkami se tato možnost sama nabízí. Příchod vozu je předběžně plánován na rok 2017 a to i s dvanáctiválcem pod kapotou. Dle Beze tyto motory neustoupí ještě minimálně příštích deset let.

Možná si vzpomínáte na nešťastnou Lagondu, koncept automobilky Astonu Martin, který se moc nepovedl. Šéf automobilky Ulrich Bez však znovu potvrdil, že definitivně mrtvým projektem rozhodně není, byť jeho exteriér bude muset být řádně přepracován.

V rozhovoru pro australský magazín Drive mimo jiné řekl: „Jsem si jistý, že se Lagondy v budoucnu dočkáme. Nemohu říci, zda to bude za tři týdny nebo za tři roky, vím však určitě, že bude.“ V době, kdy plány na velké SUV spřádají i automobilky jako Maserati, Rolls-Royce nebo Lamborghini, by Aston Martin tak jako tak neměl zůstat pozadu.

Ulrich Bez dále dodal, že se jménem Lagonda mají do budoucna poměrně velké plány: „Jako první se nejspíše dočkáme SUV, ale pokud se podíváme na dalších pět či deset let, je ve hře řada variant. Cokoliv nad rámec naší současné modelové řady by měla být Lagonda.

I když je pravděpodobné, že SUV vznikne na základě techniky třídy GL, nepůjde podle vyjádření šéfa firmy o podobně zaměřený vůz. Méně praktičnosti a více stylu, to by mělo být jasným odlišením od velkého Mercedesu, přičemž běžný standard vozů Aston Martin (např. luxusní interiér) samozřejmě zůstane zachován.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
29. 10. 2013 23:49
Re: To snad už ne!
Mocnej soupeř Bentley EXP 9 F. Fakt těžko říct kdo bude ve finále nakonec hnusnější >:-[]
Avatar - Sumi2000
29. 10. 2013 10:44
To snad už ne!
Ta fotka je děsivá!
Za mne :no:
Každý snad nemusí mít SUV..!