Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Super Sport: 8 kusů a cena 7,5 milionu Euro

Diskuze (16)
Aston Martin uvažuje o autě, které bude násobně exklusivnější i dražší než One-77.

Exkluzivní supersport Aston Martin One-77 se britské automobilce osvědčil jako dobré řešení pro překonání následků ekonomické krize. Auto s cenovkou mírně převyšující milion liber (30 milionů korun) nemělo problém s odbytem omezené série 77 kusů. První exempláře už byly předány svým majitelům, a tak Aston Martin uvažuje nad dalším podobným projektem.

V Gaydonu se vážně zabývají myšlenkou na nejdražší auto současnosti – první parametry, které se dostaly na veřejnost zní: cena 7,5 milionu Euro a série pouhých 8 kusů.

Auto, označované zatím pracovně Aston Martin Super Sport, si podle prvních zveřejněných renderů zachová typické designové rysy automobilky. Jako vůbec první produkční model v historii značky bude mít motor uprostřed před zadní nápravou – s touto konfigurací Aston Martin experimentoval pouze u prototypu Bulldog z roku 1980.

Pohonnou jednotkou má být údajně dvakrát přeplňovaný osmiválec 5,4 l (nabízí se historická paralela právě s Bulldogem) o výkonu mezi 800 a 950 koní, tedy 588–698 kW. O původu motoru není nic známo, může se jednat o přepracovanou verzi osmiválce z V8 Vantage nebo také zcela jiný agregát.

Převodovka má být transaxle šestistupňová manuální, spojená se samosvorným diferenciálem. Druhou možností bude robotizovaná verze téže převodovky se sekvenční řazením pod volantem.

Vzhledem k ceně asi nepřekvapí záměr nabídnout nejlepší možnou techniku. Karoserie bude zhotovena z karbonu (jako i u One-77), karbon-keramické brzdy dodá Brembo nebo AP Racing, interiér dostane skořepinová sedadla Recaro a čalounění kompletně v kombinaci kůže a Alcantara.

Partnerem Aston Martin v tomto projektu je poměrně tajemná společnost Star Electric Cars France. Tato firma se specializuje na výrobu golfových vozítek s designem a oficiální licencí značek Bentley, Cadillac, Rolls-Royce a dalších. Kromě toho se podle neoficiálních informací zabývá stavbou zakázkových karoserií pro sběratele a obrněných speciálů pro politické elity.

Diskuze (16)
Avatar - R32
6. 12. 2010 21:21
Re: Ehm
Tak schválne, jeden takýto Aston alebo 1200 Loganov? >:-[]
6. 12. 2010 14:20
Re: Blbost
no, ja si myslim, ze se spis jedna o reklamni tah, a jde o trik, jak na sebe upozornit prachace, pac ta francouzska manufaktura vyrabi prebouchany golfmobily, ovsem za 20-30 tisic ojro... zrejme se to moc neprodava, a vubec se tomu nedivim... navic, staci se kouknout web te firmy, ma dost amaterske provedeni, a uz pri projektu auta za skoro 8 mega v eurech by clovek cekal vic...
Avatar - ManInBlack
6. 12. 2010 14:06
Re: Blbost
Jsou sice rádi, že nezkrachovali, ale to bylo před lety a posledních pár let se drží v zisku.
6. 12. 2010 13:49
Blbost
Tohle je nejvetsi blbost, co jsem slysel. Ja bych se hned podival treba na stranky te francouzske spolecnosti, a urcite o celym projektu tam nic nebudou mit... uz jsem nekde o tom cetl, Aston Martin o tom taky nic nevi, a je uz i logicky nepravdepodobne, ze by neco takoveho mel v planu, kdyz uz jednu top verzi maji, navic jsou radi, ze cela automobilka nezkrachovala, a urcite by do niceho takoveho nesli, a uz vubec ne s francouzskym vyrobcem podivnych golfmobilu... >:D
Avatar - ManInBlack
6. 12. 2010 11:58
Re: Nic moc...
Ono nejde ani tak o to, kdo si tahle auta kupuje, ale že si je kupuje. Je to zkrátka ekonomika. Jestli AM věří, že pro ně budou mít kupce (čemuž bych i věřil) a že se jim to ekonomicky vyplatí, tak ať to vyrábí.

Jinak ohledně těch "tvých" aut - z technického hlediska Veyron obdivuju a s úctou vzhlížím k Nissanu i k Lexusu, ale když se vžiju do role, že bych měl peněz tolik, že bych se nemusel ohlížet na cenu, tak bych v současnosti šel do One-77 (kdyby bylo nějaký ještě volný). Proč? Protože se mi prostě líbí zvenčí, zevnitř i technicky. Tohle už je o osobních preferencích.

Bohužel většina takovýchto aut, až na GT-R, který je víc dostupný, stráví většinu svého času zavřena někde v soukromých garážích :-(