Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Vantage GT3: Ze závodního okruhu na běžné silnice (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin se inspiroval značkou Porsche a stvořil svůj vlastní model GT3, který je schválen pro běžný provoz, ale vychází ze závodního Vantage.

Britská značka na letošním ženevském autosalonu rozhodně nepatřila k výrobcům, kteří mají nedostatek světových premiér. Vedle konceptu DBX a okruhového Vulcanu zde sklouzla plachta i z Vantage GT3.

Tato novinka v nabídce Aston Martinu vypadá na první pohled jako plnohodnotný závodní stroj a může se pochlubit i jeho výkony, ale ve skutečnosti se jedná i silniční supersport stejného ražení jako jsou Porsche 911 GT3 a GT3 RS.

Od svých mírnějších sourozenců se Vantage GT3 liší vizáží i technikou. Přední partie, vnější panely dveří i některé komponenty na zádi jsou vyrobeny z kompozitních materiálů, z nichž může být za příplatek i střecha. Cílem je samozřejmě snaha o co největší úsporu hmotnosti, jejíž výsledkem je její snížení o 100 kg na 1565 kg.

Pod kapotou se ukrývá atmosférický vidlicový dvanáctiválec, který z objemu 5935 cm3 poskytuje výkon 441 kW (600 k) při 7000 min-1 a točivý moment 625 N.m při 5500 min-1. Za těmito hodnotami stojí například použití zcela nového sání z hořčíkové slitiny i titanový výfukový systém.

Síla motoru míří na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové robotizované manuální převodovky. Vantage GT3 je připraven vystřelit z 0 na 100 km/h za 3,7 s a dosáhnout maximální rychlosti 297 km/h.

K dosažení těchto hodnot pomáhá vedle snížení hmotnosti a masivního výkonu motoru i propracovaná aerodynamika karoserie, které stejně jako stavitelný podvozek využívá zkušeností s ostrými závodními Aston Martiny.

Kontakt Vantage GT3 s vozovkou zajišťují 19-palcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Super Sport o rozměrech 265/35 R19 vpředu a 325/30 R19 vzadu, za nimiž se ukrývá výkonný brzdový systém s karbon-keramickými kotouči Brembo GT3.

I přes své výkony a vizáž nabízí Aston Martin Vantage GT3 poměrně komfortně zařízení interiér s karbonovými a manuálně stavitelnými sedadly, ovšem čalouněnými Alcantarou, na níž lze v kombinaci s kůží narazit i na ostatních částech interiéru. Součástí standardní výbavy jsou pak airbagy, elektrické stahování oken i audio systém s výkonem 160 W a satelitní navigace.

Zájemci o Vantage GT3 si ovšem musí pospíšit s rozhodováním, protože Aston Martin plánuje výrobu pouze stovky exemplářů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)