Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi představuje inteligentní návod k obsluze pro smartphony

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zajímají vás informace o konkrétním ovladači nebo systému v autě, ale děsí vás představa, že kvůli tomu budete listovat mnohasetstránkovým manuálem? Audi má řešení.

Návody k obsluze se už dávno nedělají výhradně v papírové formě. Můžete je u řady značek získat v elektronické podobě a přibývají i aplikace pro smartphony. Stále se ale jedná víceméně o obdobu těch papírových. Audi však představuje radikální novinku.

Ve spolupráci s vývojáři softwaru Metaio připravuje interaktivní aplikaci s opravdu poetickým německým názvem eKurzinfo. Ta je schopná rozpoznat 300 různých částí auta, snímaných objektivem mobilního telefonu a k zobrazovanému komponentu zobrazit dostupné informace o jeho funkci a ovládání, popřípadě nastavení, aniž by bylo nutné hledat v rejstříku pojmů nebo zadávat klíčová slova, případně následně složitě listovat manuálem.

Software je k dispozici překvapivě majitelům těch nejmenších vozů Audi - zatím existuje pro A1, kde získalo ocenění GSMA Global Mobile Awards v kategorii Best Mobile Solution a nyní se představuje ve vylepšené formě pro modely A3. Momentálně je dostupná pouze verze v angličtině, němčině a japonštině.

Michal Fokt
Diskuze (0)