Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi prodalo v Číně miliontý vůz

David Bureš
Diskuze (0)
Automobilka Audi prodala po 22 letech působení na čínském trhu miliontý automobil. Plány do budoucna počítají s tím, že dvoumilionté auto zde prodá do tří let.

Čínské Audi s pořadovým číslem 1.000.000 bylo postaveno minulou středu, historickým mezníkem se stal crossover Q5 v modré metalíze, který putoval k zákazníkovi z města Changchun. V tomto městě Audi vyrábí a tvrdí, že jen 50.000 exemplářů z celkového počtu prodaných kusů bylo do Číny dovezeno.

„Tato chvíle je pro Audi dalším milníkem v jeho působení na čínském trhu. Před 22 lety jsme byli v Číně první luxusní značkou a od té doby jsme lídrem v tomto segmentu, na což jsme velice pyšní,“ uvedl Rupert Stadler, předseda představenstva společnosti Audi AG.

Především díky čínskému boomu v prodejích drahých aut, vedení Audi věří, že dvoumiliontý automobil prodá do roku 2014. „Během letošního roku chceme čínským zákazníkům dodat 200 tisíc aut. Naším dalším cílem je prodat v Číně dvoumilionté Audi do tří let,“ řekl Dr. Dietmar Voggenreiter, prezident Audi China.

Historie ingolstadtské automobilky na čínském trhu započala v roce 1988, kdy byla podepsána dohoda mezi společnostmi Audi a FAW o licenční výrobě Audi 100 z dovezených dílů. V roce 1996 tato smlouva pokračovala výrobou Audi 200. Dnes jsou v městě Changchun stavěny pro čínský trh modely A6L, A4L a od roku 2009 i crossover Q5.

David Bureš
Diskuze (0)