Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto ESA otevírá na ploše 5000 m2 pobočku v Ostravě

Vitek

Společnost Auto ESA, která na českém trhu provozuje síť autocenter ojetých vozidel, otevírá 1. října pobočku v Ostravě. Po Pardubicích a Brnu je to třetí mimopražská pobočka společnosti. Firma očekává, že v prvních šesti měsících prodá v Moravskoslezském kraji prostřednictvím této pobočky nejméně 100 vozidel měsíčně a v průběhu následujících dvou let vytvoří až 35 pracovních míst. Náklady na otevření nového autocentra přesáhly částku 7 milionů korun.

„Otevření ostravské pobočky je z našeho pohledu velmi důležité strategické rozhodnutí“, říká Pavel Foltýn, ředitel strategického rozvoje Auto ESA a vysvětluje: „Doposud jsme obsluhovali moravské klienty pouze z naší brněnské pobočky. Nyní budeme moci mnohem rychleji reagovat na požadavky klientů i ze severní části Moravy“. Ostravská pobočka má rozlohu přibližně 5000 m2 a pojme až 300 vozidel. Firma plánuje zaměstnat v průběhu následujících dvou let až 35 zaměstnanců, kteří budou zastávat nejen obchodní pozice ale také obsluhovat zákazníky v servisu, který bude součástí druhé etapy výstavby areálu. Nová pobočka hned od otevření nabídne kompletní portfolio služeb obvyklé ve všech Autocentrech ESA, tedy nejen samotný prodej vozidel, ale také jejich výkup, nabídku financování a také několik variant pojistných produktů. Ostravská pobočka Auto ESA bude otevřena zákazníkům 7 dní v týdnu včetně víkendů a svátků a to od 9.00 do 21.00hod. Pobočka sídlí v ulici U Stadionu v těsné blízkosti obchodního centra Futurum.

Určitou zajímavostí ostravské pobočky bude její specifická skladba vozidel: „Nechali jsme zpracovat podrobnou studii, která měla zjistit preference zákazníků z regionu severní Moravy“, říká Foltýn. Na základě výsledků této studie firma následně sestavila skladovou strukturu vozidel. Ta se částečně liší například od skladové struktury v Brně nebo v Praze. V praxi to znamená, že v ostravské pobočce bude převažovat výběr vozidel do stáří osm let, které prošly kontrolingem certifikovaným společností TUV NORD a jsou v ceně do 150.000,-Kč.

Vitek