Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover SV Coupé: Nejluxusnější a nejexkluzivnější range má jen tři dveře!

Tomáš Dusil
Diskuze (17)
Nový SV Coupé je třídveřovou verzí luxusního Range Roveru. Vznikne pouhých 999 kusů, přičemž cena v České republice startuje na částce 7.547.563 korun.

Třídveřovou karoserii nabízel luxusní Range Rover naposledy v první generaci, vyráběné v letech 1970 až 1996. Od roku 1994 ale již existovalo druhé vydání, které se prodávalo jen s pětidveřovou karoserii a to samé platí o dvou následujících generacích.

Land Rover na letošním autosalonu v Ženevě tradici třídveřového Range Rovera obnovil uvedením superluxusního modelu SV Coupé. Auto vzniklo za přispění oddělení designu firmy Land Rover v součinnosti s divizí Special Vehicle Operations (SVO). Výroba vozu bude probíhat výhradně ručně, samozřejmě dle přání koncového zákazníka. „SV Coupé je oslavou řady Range Rover. Zásluhou třídveřové čtyřmístné karoserie sice odkazuje na historii modelu, ale zároveň hledí do budoucnosti,“ nechal se k novému vozu slyšet Gerry McGovern, ředitel designu u Land Roveru. A dodal, že se jedná o nejluxusnější, nejvýraznější a nejexkluzivnější Range Rover, jaký byl dosud postaven.

Video se připravuje ...

Po stránce vzhledu nemůže být nikdo na pochybách s jakým autem má tu čest. Velmi dobře se designérům podařilo vyřešit přechod na třídveřovou karoserii, kdy dozadu se svažující linie střechy připomíná jiné třídveřové modely značky, například Evoque. Výrobce tomu říká „plovoucí střecha“. Nové jsou samozřejmě také boční dveře, které jsou delší a hlavně mají bezrámovou konstrukci. Svažující se střecha je navíc řešena jako panoramatická, takže interiér nabízí mimořádný pocit vzdušnosti a světlosti.

Jak lze vzhledem k ceně a exkluzivitě očekávat, kabina nabízí prvotřídní komfort cestování spolu s vybranými materiály. Obložení středního tunelu je řešeno vzácným dřevem, běžně používaným na palubu luxusních jacht. Čalounění je provedeno semianilinovou kůží, navíc s možností volby odlišného odstínu pro přední a zadní sedadla. Tyto barevné kombinace nabídne RR celkem čtyři. Navíc bude možné zvolit kabinu v jednotné barvě (těch bude na výběr celá řada) pro přední i zadní sedadla. Palubní deska je sice řešena klasicky a to včetně materiálů, avšak nechybí jí současná nejmodernější technika. Třeba přístrojový štít je řešen velkou obrazovkou TFT LCD, stejně jako komponenty středového panelu.

K pohonu auta bude sloužit výhradně zážehový kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 5,0 litru a výkonu 565 koní (415 kW). Díky tomu vůz vyvine největší rychlost 266 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,3 sekundy. Jako jiné modely značky i tento superexkuzivní Range Rover si zachová schopnosti jízdy mimo zpevněné cesty. Zákazník tak bude moci v případě potřeby s vozem brodit až do hloubky brodu 900 mm a v případě potřeby tahat brzděný přívěs o hmotnosti do 3,5 tuny. Tedy ideální stroj třeba pro chovatele anglických plnokrevníků...

Tomáš Dusil
Diskuze (17)
Avatar - Hammunasakra
8. 3. 2018 18:52
Re: Třídveřovej Range? To je toho.
Jj to už tu bolo [odkaz] :-)
8. 3. 2018 15:15
Re: Třídveřovej Range? To je toho.
to uz tu bolo [odkaz]
8. 3. 2018 14:42
Re: Třídveřovej Range? To je toho.
Určitě. Musel bych to vidět naživo, ale myslím si, že bude příliš dlouhý (i když zrovna první RR nebyl na tři dveře zrovna nejkratší). Jinak mám třídveřová terénní auta rád. Patří k tomu však i ty kompaktnější rozměry.
Avatar - Hammunasakra
8. 3. 2018 10:12
Re: Třídveřovej Range? To je toho.
U takhle postavený a fungující leštěnky = to zas tak nevadí že je leštěnka :-)
Avatar - Hammunasakra
8. 3. 2018 10:12
Re: Třídveřovej Range? To je toho.
To jo = ale to by bylo drahý = myslim že to zjednodušení který zvolili jim projde = je to limitka 999 ks