Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia představuje Crew Cab se sedmimístnou kabinou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Avia Motors s.r.o. pokračuje v návratu nákladních vozidel značky Avia na domácí i zahraniční trhy a představuje prodloužené provedení kabiny s novým designem přídě.

Společnost Avia Motors s.r.o. pracuje v současnosti ve svém podniku v Přelouči na rozběhnutí sériové produkce nákladních vozidel značky Avia. Ve svých tiskových materiálech uvádí, že vedle výroby zhruba 60 vozidel, směřujících především k dealerům jako demo vozidla, dodává společnost na trh i náhradní díly, o které je velký zájem.

V září roku 2017 společnost Avia Motors s.r.o. představila vozidla Avia řady D pod obchodním názvem Initia v provedeních splňujících emisní normu Euro 6 s přepracovaným designem čelních partií kabiny.

Podle oficiálních materiálů společnosti je aktuálně nejžádanější konfigurací Avia D120 4x2, která je v současnosti novým produktem své značky. Vozidla Avia s konfigurací podvozku 4x2 jsou využívána především v oblastech stavebnictví, distribuce a komunálních služeb.

Dalším krokem společnost Avia Motors s.r.o. se stalo na začátku dubna letošního roku uvedení provedení Avia D 120 ve verzi 4x4 na trh. Tato konfigurace podvozku je vhodná do středního a lehkého terénu, pro sektor zemních prací, a také komunálních služeb.

Nyní následuje další rozšíření nabídky značky Avia a to o prodlouženou kabinu Crew Cab s interiérem, který vedle řidiče pojme ještě šest pasažérů. Ve své původní podobě měla tato kabina jako Squad Series premiéru již na podzimním autosalonu v Hannoveru v roce 2012, ale nyní se představuje s novým designem svých předních partií.

Společnost Avia Motors s.r.o. uvádí, že tato prodloužená kabina je poptávána hlavně pro jednotky hasičských složek a v komunální sféře pro přepravu osob na místo určení.

Kabina může být použita na podvozek osazený přeplňovaným vznětovým čtyřválcem Cummins o objemu 4,5 l s nejvyšším výkonem 134 kW (182 k) nebo 152 kW (207 k), v široké škále rozvorů a bude ji možné využít pro konfiguraci náprav 4x2 i 4x4.

Předpokládaný náběh do sériové výroby je na konci roku 2018. V těchto dnech se připravuje prototyp vozidla CAS, které bude možné vidět na výstavách a předváděcích akcích již v průběhu tohoto roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
26. 4. 2018 15:34
Super práce
Ať je Strnad podnikatel jaký je (a to nemyslím v pozitivním slova smyslu), mám radost a hřeje mě u srdce, co dokázal udělat s Tatrou, že ji takhle vytáhl nahoru zpět na výslunní. Pamatuji si, jak před 10ti lety jsem s obavami četl články a Tatře a jejím zániku. No a kde je teď!

Doufám a přeji CSG, aby se jim to samé povedlo s Avií!
Avatar - Barrichello
26. 4. 2018 10:59
Dobré rozhodnutí
4x4 i tahle verze s double kabinou budou dost žádané, stejně tak CAS a další verze pro hasiče. Orientace na tyhle speciály je dobrá volba :yes: :yes:

Tedby to chtělo ještě nějaké vyjádření jak to bude s tím Liazem