Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia Squad Series: Dva páry dveří, sedm míst

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Letňanská Avia se poprvé ve své historii představila na IAA v Hannoveru a světovou premiéru zde měla její nová čtyřdveřová kabina.

Ve druhé polovině letošního září se uskutečnil již 64. ročník mezinárodního veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru. Avia svou letošní účastí, který byla vůbec první v její dlouholeté historii výroby nákladních vozidel, předváděla globální růst a snahu o rozšíření svých aktivit na další trhy.

Letňanský výrobce užitkových vozidel v srpnu potvrdil, že si pro letošní IAA v Hannoveru připravil novinku ve svém produktovém portfóliu. Při své premiérové účasti na tomto prestižním veletrhu představila společnost Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. svojí novou kabinu, která otevře novou řadu Squad Series.

Novinka se dvěma páry dveří je připravena především pro využití hasičskými a záchrannými službami, jimž nabídne prostor pro čtyř až sedmičlennou posádku. Avia bude novou kabinu nabízet v kombinaci s podvozky s konfigurací náprav 4x2 i 4x4. První vozidla řady Squad Series se objeví na trhu na počátku roku 2013.

Společnost Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. je od roku 2006 součástí koncernu Hinduja Group po boku druhé největší automobilky v Indii - Ashok Leyland.

V roce 2011 bylo v letňanském závodě vyrobeno 600 vozidel, které směřovaly na trhy v Evropě, USA a Asii. Tržby Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. za prodej zboží a služeb dosáhly v loňském roce 425 mil. Kč (ve srovnání s rokem 2010 vzrostly o 34%), k 31.prosinci 2011 zaměstnávala společnost 208 pracovníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - J_Design
5. 10. 2012 18:02
Re: Světová premiéra, nebo podvod?
Ten paskvil co ukazuješ v odkaze jsem naživo v životě neviděl a to jsou Avie má živnost. Vypadá to jako zakázková práce. Ale je pravda že 4 dvéřovou kabinu už jsem viděl... je jí hodně podobná, ale liší se od té v odkazu tvarem dveří a okna... taky je to paskvil ;-) Nicméně je dost možné že ani jedna z oněch kabin není výrobek Avia, nýbrž zakázková práce...
5. 10. 2012 15:34
Světová premiéra, nebo podvod?
Vážně je to novinka? Já myslel, že se to už dávno vyrábí: [odkaz]
Avatar - Papír1
5. 10. 2012 12:09
Avia
Co to je za bazmek ten druhý pár dveří?? To tam nemohli přidat černý plast, aby to vypadlo uceleně. Něco jak toto: https://plus.google.com/u/0/photos/11731… />