Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BAIC C90L je luxusní koncept s motorem V12 pod kapotou

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Pro BAIC je autosalon v čínské metropoli skutečně domácí půdou. Není tedy divu, že si firma vybrala tuto výstavu jako premiéru luxusní limuzíny C90L.

Součást Beijing Automotive Industry Holding se kromě jiného věnuje i výrobě vozů Hyundai a Mercedes-Benz pro čínský trh. Odkaz na německou značku najdeme na černém voze bez problémů: stačí se podívat na přední část. Tentokrát to ale nemějme Číňanům za zlé, protože nejsou zdaleka jediní, kdo se nechal inspirovat přídí současné E-Klasse.

C90L je zatím konceptem. Pokud máte pochyby o zařazení automobilu do luxusní třídy, vězte, že na délku má 5,2 m, takže sem skutečně patří. Pod kapotou najdeme šestilitrový vidlicový dvanáctiválec. Je velmi pravděpodobné, že opět pochází ze Stuttgartu, ale jistě to nikdo nepotvrdí.

Ještě k designu: také vás zaujalo ztvárnění zadní části? Nevypadá totiž jako klasický tříprostorový sedan, ale spíše liftback či ještě lépe fastback. I střecha klesá pozvolněji. Chromované kliky naznačují, že dveře se otevírají proti sobě.

Tvary exteriéru jsou dílem vlastních návrhářů, na dokončení se ovšem podílela i společnost Leonarda Fioravantiho. Koncová světla ale mohou spíše připomínat britský Bentley Continental GT. Na bezostyšné kopírování zde ovšem zapomeňte.

BAIC se chce věnovat výrobě luxusních aut ve větším měřítku, takže v tomto případě nemusí zůstat jen u konceptu. Číňané si potrpí na ozdobné ornamenty, chromovaná soška na kapotě tedy nesmí chybět. V Evropě by s ní ovšem neuspěli, protože zde nesplňuje bezpečnostní předpisy.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Avatar - positivemind
24. 4. 2012 18:51
Na druhou stranu
To auto z profilu a zezadu nevypadá vůbec špatně, vůbec!
24. 4. 2012 17:34
Re: Kdo z Vás to pánové má?
Nepsal jsem nic o ohroženosti evropského trhu. Jen tolik, že budou dělat i dobré auta. Je jasné, že dominantní odbytiště bude asie.
Avatar - S8
24. 4. 2012 17:15
Re: Kdo z Vás to pánové má?
Určitě přijde doba, kdy bude Čína vyrábět kvalitní auta. V té době už ale nebudou zdaleka za "čínské" ceny. Kia nebo Hjůůůndéééé taky začínali někde jinde a ve chvíli, kdy začali dotahovat evropské automobilky, musely taky přitvrdit. Ono když nebudeme chtít kupovat plastovou rejži, tak prostě to auto bude něco stát, takže máš pravdu, jen si nemyslím, že by to bylo až tak strašně ohrožující ostatní evropské výrobce (myšleno na evropském trhu).
24. 4. 2012 17:01
Kdo z Vás to pánové má?
No řekněte sami..kdo se dneska může pochlubit znakem automobilky přes celou příď? :-) Ale teď vážněji. I číňan bude za chvíli vyrábět dobrá auta..Že je to nesmysl? Stačí se podívat na kiu, nebo hundaj před 15 lety. Neříkám, že je to dobře, nebo blbě-prostě to tak je.
Tahle limuzína nevypadá vůbec špatně a použití cizí (kvalitní) techniky není nic špatného--Pagani je od nich taky bere a neslyšel jsem, že by si ho kvůli tomu někdo bral do huby..
Avatar - Hotwire
24. 4. 2012 16:45
no tak
na cinsku produkciu je to dost slusne, ale stale je tam vela gycovych a prehnanych veci.