Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga Coupe bude vypadat jako EXP 10 Speed 6

Michal Fokt
Diskuze (3)
Stylovější verze crossoveru Bentayga by si měla vzít designovou inspiraci nikoli z výchozího modelu, ale ze studie luxusního kupé EXP 10 Speed 6.

Bentley už oficiálně potvrdil druhý SUV model a víme také, že to nebude žádný prcek formátu Audi Q5, ale spíše jen mírně zmenšená verze superluxusní Bentaygy. Jinými slovy půjde o Bentayga Coupe - vůz se siluetou kupé, sázející více na styl, než na užitné vlastnosti. Nejnovější zprávy z Crewe však říkají, že spřízněnost s Bentaygou bude především technická.

Automotive News informují, že vzhled Bentaygy Coupe by se měl od výchozího mastodonta dost výrazně lišit, inspiraci si vezme s krásného konceptu kupé EXP 10 Speed 6. A to je rozhodně dobrá zpráva, protože koncept, přestože je větší, než Continental GT, působí dynamičtěji a štíhleji, prostě méně otekle. Britské SUV-kupé by tedy mohlo být velmi pohledné auto, jakkoli bychom určitě všichni uvítali Speed 6 spíše v jeho původní formě.

Ostatně EXP 10 Speed 6 má být inspirací pro všechny budoucí vozy z Crewe, jak slíbil šéf značky Dürheimer. Ale zpět k Bentayze. Oficiálně sice ještě není schválena, ale jde spíš o formalitu (totéž by mělo platit i o samotném konceptu kupé). Měla by dorazit za dva, nejvýše tři roky a poháněna bude dvakrát přeplňovaným W12 6.0 o výkonu nejméně 600 koní, které by s lehčím vozem měl slušně cvičit.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
8. 2. 2016 00:22
Re: Úvaha
Vzdáleně to siluetou připomíná F-type, ale ten oblouk bočního okna je jak z AM Vantage.
Avatar - praděda7
7. 2. 2016 16:55
Re: Úvaha
Ano, krása, ale pořád v tom někde vidím Jaguara...což ovšem není na škodu, speciálně ne v GB..... ;-)