Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental Flying Spur Series 51: Bohatší nabídka pro FS

David Bureš
Diskuze (0)
Automobilka z Crewe odhalila na loňském frankfurtském autosalonu podobu verze 51 series pro modely Continental GT a GTC. Po roce se dostal na řadu i sedan Flying Spur.

51 series umožní zákazníkům Continentalu Flying Spur vybrat si z bohatší (jakoby u Bentley nebyla už dostatečně bohatá) nabídky úprav interiéru. Hlavním tématem jsou trojbarevné kombinace čalounění, dotvořené stylistickými prvky exteriéru. „Každý Flying Spur Series 51 je rozpoznatelný díky změnám v kabině, kde tříbarevné kombinace demonstrují potenciál firmy v možnostech barevné palety,“ říká Melinda-June Jenkins, manažerka barev a čalounění.

Princip pravidla tří tvoří komplexní, ale harmonický celek. Specialisté nejprve vyberou odstín kůže (bývá většinou tmavý), který poté doplní druhou, světlejší kůží, tvořící kontrast. Třetím doplňkem je poté výběr barvy prošívání. Volba mezi dřevěným obložením a hliníkovými panely na palubní desce doplňuje celkový vzhled, nebo ještě více kontrastuje.

Vícebarevný motiv byl využit i na karoserii, kde zdůrazněná barva kapoty střechy a víka kufru doplňuje zbytek karoserie. Zákazníci si mohou vybrat použité laky, designéři je však nabádají k tomu, aby alespoň jeden z odstínů ladil s interiérem. Samozřejmostí je i několik nápisů 51 series pro lepší odlišení modelu.

Specialitou ve výbavě je exkluzivní dýha Sapelli Pomelle, která nabízí jedinečný efekt přírodního dřeva, nebo 19“ kola s devíti paprsky. Novinkou je i možnost nalakování brzdových třmenů do modra.

A proč právě Series 51? V roce 1951 totiž vzniklo v Crewe první designérské oddělení automobilky Bentley, které tehdy vedl John Blatchley. Ten stál mimo jiné i za tvarovým řešením prvního Continentalu.

Bentley Continental Flying Spur vstoupí do prodeje v březnu příštího roku.

David Bureš
Diskuze (0)