Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley odhaluje nový Continental GT Convertible

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Bentley Continental GT se koncem loňského léta představil ve zcela nové podobě. Na kupé nyní britská automobilka navazuje odvozeným provedením s měkkou skládací střechou.

Bentley odhalil novou generaci kupé Continental GT koncem srpna roku 2017 a výstavní premiéra se odehrála následně během zářijového autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Koncem listopadu loňského roku pak byl odhalen závodní Continental GT3, ale kabriolet se představuje až nyní.

Novinka jde v oblasti designu i techniky ve stopách sesterského kupé. Hlavní odlišností je zde samozřejmě provedení karoserie od A sloupku směrem vzad. Střecha nového kabrioletu může být nasazena nebo složena během 19 vteřin a to i při jízdě rychlostí do 50 km/h. Zákazníci mají možnost volby ze sedmi různých barevných provedení střechy a poprvé je mezi nimi i tradiční britský tvíd.

Bentley v souvislosti se střechou uvádí, že díky jejímu provedení a použitým materiálů nabízí nový Continental GT Convertible odhlučnění interiéru na podobné úrovni jako předchozí generace kupé Continental GT.

Mezi novinky zvyšující komfort na palubě i při stažené střeše patří nový systém vyhřívání oblasti kolem krku cestujících, který je integrován do plně elektricky stavitelných a vyhřívaných sedadel Comfort. Tato novinka má ve srovnání se systémem používaným u předchozí generace vynikat možnosti nastavení vyšší teploty a zároveň i tišším chodem. Vedle vyhřívaných sedadel pak nový kabriolet může nabídnout i vyhřívaný volant a loketní opěrky.

Video se připravuje ...

Interiér nového zástupce značky Bentley se s výjimkou střechy a zmíněných prvků vyhřívání podobně jako karoserie prakticky nijak neliší od výchozího kupé. Samozřejmostí jsou i zde vybrané materiály se špičkovým dílenským zpracováním a 12,3palcový displej, který se může v palubní desce otáčet, což znamená, že místo něj ji mohou zdobit tři analogové přístroje nebo jen hladká plocha, navazující na okolní obložení.

Pod dlouhou kapotou modelu Continental GT Convertible je uložen zážehový šestilitr W12, který disponuje nejvyšším výkonem 467 kW (635 k) při 6000 min-1 a točivým momentem 900 N.m dostupným od 1350 do 4500 min-1. S motorem spolupracuje osmistupňová automatická převodovka a aktivní pohon všech kol.

Nový kabriolet značky Bentley s rozvorem náprav 2851 mm má celkovou délku 4850 mm, šířku 1954 mm (bez zrcátek) a výšku 1399 mm. Automobil s pohotovostní hmotností 2414 kg zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,8 s, z 0 na 160 km/h za 8,0 s a dosahuje maximální rychlosti 333 km/h. Bentley uvádí spotřebu paliva v kombinovaném provozu 14,0 l benzinu na 100 km podle WLTP.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
28. 11. 2018 04:19
Re: Prodělek II
Lexus fajn, ale o ligu níž. Ten kdo půjde pro Bentley, neřeší Lexus.

Převodovka není issue, nechá se nachytat občas při popojíždění. Rozhodně ne pravidelně a jinak řadí skvěle a rychle.
Avatar - Hammunasakra
27. 11. 2018 15:34
Re: Prodělek II
Všechno týhle ceny je komfortní přesouvadlo = proto je takovej faul ne úplně dobře spolupracující převodovka

Vůbec bych neváhal [odkaz] všechny zdroje sou nadšený
27. 11. 2018 15:19
Re: Tahle generace
Už minulá generace se mi líbila, ale tahle je vyloženě krásná.
27. 11. 2018 15:08
Re: Prodělek II
Bentley je komfortní přesouvadlo, nikdy jsem FF nedostal do ruky, ale pochybuji, že bude stejně jízdně laskavé. ;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 11. 2018 14:51
Re: Prodělek II
No jak kterýho = příbuzný měli první GT a to fakt ne. A současná cukající PDK taky docelou faul

Ale obecně = jo. Jen mě z toho vyjde spíš to Ferrari nebo [odkaz] prostě na první místo nedosáhne. Ale je fakt že prej když přijdeš ke stejnýmu hotelu dražšim Ferrari nebo timhle = víc pozornosti prej vždycky vzbuzovalo tohle = no a to je důležitej parametr :-)