Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsanne Mulliner: Ještě více luxusu

Diskuze (5)
Ženevská novinka Bentley s plným názvem jmenuje Mulsanne Mulliner Driving Specification.

Značka Mulliner je tradičně spojena se zakázkovými, sportovně pojatými verzemi modelů Bentley. Tohoto zvyku se drží i aktuální limuzína Mulsanne, po dvou letech Bentley zařazuje do standardní nabídky provedení Mulliner Driving Specification.

Základem úpravy jsou odlehčená dvoudílná kola obouvající pneumatiky 265/40 ZR21. Paprsky a límec ráfku mohou být lakované nebo leštěné. Ze světa závodních vozů jsou převzaty titanové úchyty, pro luxusnější vzhled zase Bentley za příplatek nabídne znáčky, které se automaticky rovnají do svislé pozice.

Na fajnšmekry čeká nová mřížka za předním kolem. Dekorační prvek s černým pozadím obsahuje firemní Béčko z leštěného nerezu a nápis Mulliner.

Jízdní zážitky zlepší nově naladěný adaptivní podvozek a posilovač řízení. Tlačítko Sport na středovém tunelu, které je specialitou verze Mulliner, aktivuje toto dynamické naladění. Jinak se Mulsanne chová stejně, jako výchozí komfortní model.

Uvnitř Mulliner nabízí čalounění perforovanou kůží s diamantovým vzorem prošívání. Pouze u této varianty Bentley ručí za spolehlivou funkci odvětrávání sedadel, a tak tato výbava nebude nabízena jinak než s interiérem Mulliner.

Ručně zpracovaný interiér se navíc chlubí koženým čalouněním stropu, slitinovými pedály s ručně vrtanými otvory, nebo koženou hlavicí řadicí páky obšitou ve stylu baseballového míčku.

Nepřeberné množství barevných konfigurací auta vychází ze vzorníku více než 100 laků karoserie, 22 odstínů kůže a prakticky neomezeného výběru dřevěných dekorů.

Další nové prvky výbavy

Kromě paketu Mulliner Driving Specification se v nabídce Bentley Mulsanne objevují i další nové prvky výbavy. Zákazníci si nově mohou objednat velkoplošné střešní okno, které zasahuje až za přední řadu sedadel. Bentley se chlubí ultratenkým ovládacím mechanismem, který nesnižuje vnitřní výšku interiéru.

Mezi zadní sedadla lze objednat chladničku na šampaňské. Schránka pojme dvě láhve, kromě toho je k dispozici i prosklená přihrádka se zakázkovými sklenicemi. Ručně vyráběné sklo má design inspirovaný tvarem paprsků nových 21palcových kol.

Diskuze (5)
26. 2. 2012 08:40
Re: fuj
Ahoj Kylie, kvůli tvému příspěvku jsem se sem zaregistroval. Copak to plácáš za nesmysly, holka jedna nešťastná? V čem je Mulsanne méně moderní, než převlečená sedmička jménem ghost? Máš snad na mysli, že má stejně jako on night vision, adaptivní tempomat a balík další nejmodernější výbavy? Navíc jde ještě o pořádný kus dál, ať už navigací s podporou google, ale třeba také technikou výroby, zkus se podívat, co je superforming, o kterém se RR může jen zdát, nebo například to, že za tohle auto dostali britskou cenu za nejlepší kvalitu práce (British Institute of Sheet Metal Engineering). A když to vezmeme skutečně do detailů, jela jsi někdy v tomhle autě? Měl jsem možnost vyzkoušet si obě, Ghost i Mulsanne. A můžu říct jediné. RR je uvnitř plastová sračka oproti Bentley. Podívej se na detaily, jako například skleněná tlačítka v Mulsanne, detaily, jako profilace kliček otevírání, ale úplně nejvíce mě v RR ničily zadní obrazovky, orámované tak 7 cm černým, hnusným plastem, za který by se styděla i fabia 1.2... zkus si pohledat na googlu, když soudíš jen z obrázků, tak tohodle si určitě všimneš. Abych to uzavřel, Bentley předstihl RR o pořádný kus a to především technikou, zpracováním a materiály. Design, ať si každý posoudí sám....
Avatar - Hammunasakra
24. 2. 2012 11:17
Re: fuj
Já si "nadto" zas troufám říct, že design "žádný zázrak" (ale ani žádný problém) - trochu ZKLAMÁNí, že pod kapotou je "vše (již 50 či kolik let) při starém" - to u BMW se snažili o DOST VÍC :yes:
PS: My "NÁROČNĚJŠí" volíme technicky vyspělejší a o světelné roky modernější Rolls Royce :yes: :-)
(a v TÉTO kategorii naštěstí kvalita jde ruku v ruce s prodejními čísly.. ;-)
..a Mulsanne až tak moc NE"zaujal"..
23. 2. 2012 23:20
Re: fuj
Troufám si odhadnout, že ten odstín trefili dobře.

Nadto si troufám říct, že se mi to líbí. Nejrychlejší lokomotivy mají mít světla jako lokomotivy. Marnotratnost z auta číší tak jak má. Mít na něj, beru!
Avatar - .andrej.
23. 2. 2012 22:26
Re: fuj
Je to proste obluda, aj ked naozaj exkluzivna... co ma zaraza viac je odlisny odtien laku vodicovych dveri >:-[]
23. 2. 2012 18:22
fuj
to je huns velebnosti. Ani s odstupem času od uvedení se nedá říct o designu tohoto auta nic jiného než fuj, to je ale ooooooošklivýýýýý. :no: