Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley dále poodhaluje limuzínu Flying Spur (+foto)

Michal Fokt
Diskuze (39)

Hned na třech videích se můžeme navnadit pohledem na poodhalené tvary druhé generace luxusního sedanu Bentley se staronovým označením Flying Spur.

Aktualizováno 13:57 Na internetu se objevily první fotky Bentley Flying Spur, podívejte se do přiložené galerie.

Už pár týdnů víme, že Bentley přiveze na ženevský autosalon druhou generaci luxusního sedanu Flying Spur. Tedy druhou, pokud se bavíme o autě, postaveném na technice kupé Continetal GT, stejnojmenný model z 50. let minulého století je už příliš vzdálenou minulostí, aby se na něj dalo ideově navázat.

Posledně nám Bentley ukázal promo video, odhalující základní linie jeho siluety, nyní máme k dispozici další trojici pohyblivých obrázků, ukazující napůl zahalený nebo chcete-li napůl odhalený produkční model. Ačkoli se dá vcelku dobře odhadnout, co nás pod kamufláží čeká, protože vůz bude zcela jistě evolucí designu předchůdce, respektive modelů Contintal GT a Continetal GTC, zajímavé je řešení přídě, v němž budou klasické kulaté světlomety vizuálně sdruženy v barevně odlišeném celku, i když to spíše vypadá na kamufláž.

Očekávejte i nadále přeplňovaný motor W12 6.0 jako top motorizaci, doplněnou o nový biturbo V8 4.0 s 507 koňmi a 660 Nm, v obou případech doplněný o osmistupňový automat a stálý pohon všech kol. Bližší informace by měly být známy už zítra, kdy proběhne online premiéra.

Michal Fokt
Diskuze (39)
21. 2. 2013 19:49
Re: No..
;-)
21. 2. 2013 00:37
Re: Bertík
Pro Ghosta je konkurentem právě Mulsanne. V něm nevím, kde bys cítil A8. Z Audi tam nenajdeš snad ani jedno jediné tlačítko. Napadá mne jen display mezi přístroji. A Continental Flying Spur vycházel ze stejného základu jako Phaeton, stejně jako Continental GT a GTC. Dnes stojí na platformě MLB, všichni (tedy GT, GTC a teď i Flying Spur). Takže nechápu tu poznámku o "předku ala Contík".
Avatar - salamoon
20. 2. 2013 14:30
Re: pro děcka do zadu dobrý
tak snad to bude mat head up,alebo aspon navi udaje na displeji medzi budikmi....
Avatar - dohc vtec
20. 2. 2013 10:25
Re: design
asi si zmýlil polské tuningy so špičkovými úpravami autorizovaných firiem, ale o tom potom ... ak si si nevšimol, tak som písal, že na také auto nemám, a aj keby som mal šiel by som do RR a nie B, proste sa mi to auto nepáči ... design a pohľad naň je vec osobného pohľadu každému sa páči niečo iné ... nikomu svoj názor nevnucujem, tak aspoň nerýp ...
Avatar - vabis
20. 2. 2013 09:20
Bertík
Zadek je nádherný. Předku ala Contík je škoda. Protože Contík je technicky pouze převlečená VW Phaeton doplněná o turbo. Nejvíc mi vadí, podobně jako v Mulsance, že v interiéru jde zcela zřetelně cítit pachuť A8. To třeba Rolls tu 7er dokázal potlačit zřetelně důkladněji. Pravé Bentley ale bylo hlavně Arnage, to mělo rukopis, styl, specifický zvuk a osobitou atmosféru. Nicméně to nemění nic na tom, že se stále jedná o solidní a uživatelsky příjemná auta, mající tu schopnost odfiltrovat ruchy vnějšího světa na posádku. A tak to má být :-)