Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley zvažuje výrobu velkého kabrioletu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Bentley v současnosti nabízí jízdu s větrem ve vlasech pouze v rámci rodiny modelů Continental, ale do dvou let se můžeme dočkat velmi omezené série luxusních kabrioletů na základech Mulsanne.

Bentley se rozloučil se sériovou produkcí kabrioletů s technikou svých největších modelů v roce 2010, kdy byla ukončena produkce modelu Azure T, vycházejícího z limuzíny Arnage.

Naposledy britská značka nahlédla do světa těch nejluxusnějších kabrioletů v roce 2014 s konceptem Bentley Grand Convertible. Premiéra se odehrála na tehdejším podzimním autosalonu v Los Angeles a již tehdy se hovořilo o možném zařazení tohoto vozu do sériové produkce.

K tomuto kroku automobilka nakonec nepřistoupila a zaměřila se na stávající nabídku sériových vozů a především uvedení svého prvního SUV v podobě modelu Bentayga. Nyní se ovšem objevuje možná cesta velkého kabrioletu k zákazníkům.

Podle informací magazínu Car and Driver totiž samotný šéf značky Wolfgang Dürheimer uvedl, že je zvažována možnost vzniku početně velmi omezené série kabrioletů, ukrývajících pod liniemi konceptu Grand Convertible techniku modernizovaného Mulsanne.

Pokud bude jejich výroba schválena, pak se předpokládá, že ji zajistí individualizační divize Mulliner a vznikne pouze dvacet exemplářů, z nichž první zamíří ke svému majiteli zhruba do dvou let.

Každý z těchto vozů pak má představovat nejluxusnějšího zástupce své značky i třídy, čemuž má odpovídat i cena okolo jednoho milionu britských liber (téměř 36 milionů Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
26. 5. 2016 13:25
Bentley končí
Hlavně skončí výroba letitýho motoru V8 6,75 Rolls Royce = a Bentley přejde na VW W12 :-|