Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Designworks a The North Face představují revoluční stan na kolech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Studio BMW Designworks připravilo ve spolupráci s americkou společnosti The North Face, jejíž specializací je outdoorové oblečení, obuv a vybavení, netradičně řešený koncept obytného přívěsu Futurelight.

Studio BMW Designworks spolu s The North Face v rámci letošního veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas představují koncept obytného přívěsu Futurelight, který zaujme svým vzhledem a především použitými materiály.

Futurelight na první pohled vyvolává dojem, že se jedná o stan, který někdo postavil na přívěsném vozíku. Tento dojem ve skutečnosti není příliš milný, protože na konstrukci podvozku, v níž jsou využity i kompozitní materiály je skutečně usazena obytná nástavba, která má velmi blízko k moderním stanům.

Koncept byl podle materiálů BMW Group navržen, aby přitáhl pozornost především k nové tkanině z vývoje společnosti The North Face, využívající nanovlákna a pojmenované Futurelight stejně jako samotný karavan.

Tato tkanina má podle svých tvůrců představovat nejvyspělejší, prodyšný a zároveň nepromokavý materiál na světě. Futurelight má vynikat právě propustností vzduchu a zároveň voděodolností, což ocení právě uživatelé outdoorového vybavení.

Koncept karavanu Futurelight si pak vedle použitého materiálu zaslouží pozornost i díky skutečnosti, že je podle materiálů BMW Group inspirován roadsterem Gina Light Visionary Model. Ten při svém představení v roce 2008 šokoval konstrukcí a materiály použitými na karoserie. Na rámu z karbonu a oceli byla totiž napnuta textilie a díky elektrohydraulickému ovládání kostry vozu bylo možné měnit jeho vzhled.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme