Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Motorrad Spezial: Individualizace motocyklů přímo od jejich výrobce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW Motorrad si pro své zákazníky připravilo novinku v podobě rozšířených možností individualizace jejich motocyklů. Hlavní pozornost je přitom zaměřena na rodinu modelů R nineT.

BMW Motorrad představilo původní model R nineT v roce 2013 v rámci oslav 90. výročí zahájení výroby motocyklů značky BMW a od svého uvedení na trh patří tento model k největším oblíbencům současných úpravců a stavitelů motorek.

Na úspěšné základní provedení R nineT značka BMW Motorrad navázala modelem s označením Scrambler, vycházejícím z loňského BMW Concept Path 22.

Další rozšíření úspěšné modelové řady se v podobě dvojice R nineT Racer a R nineT Pure odehrálo na loňské podzimní výstavě Intermot v Kolíně nad Rýnem. Prozatím posledním členem rodiny se stal model R nineT Urban G/S, jehož premiéru na výstavě EICMA v Miláně doprovodilo uvedení omlazeného R nineT.

Nyní se BMW Motorrad právě prostřednictvím novinky v podobě programu Spezial zaměřuje především na rodinu modelů R nineT a rozšiřuje speciální nabídku možností individualizace i pro své motocykly.

BMW Motorrad Spezial nabídne propracovanější design, více výkonu, stejně jako mnoho exkluzivních individualizačních doplňků přímo z továrny. Při uvedení tohoto speciálního programu na trh v srpnu letošního roku budou k dispozici speciální laky pro vybrané modely, stejně jako sady vysoce kvalitních frézováných doplňků či lehčích kovaných kol.

Vedle modelů řady R nineT již nyní BMW Motorrad odhaluje, že program Spezial nabídne řadu individualizačních prvků i pro luxusní šestiválcové modely, jejichž nejmladším zástupcem je K 1600 B a stranou nezůstane ani tradiční cestovní model R 1200 RT. Nabídka se pak má navíc dále rozšiřovat i na ostatní motocykly z nabídky německé značky.

Samozřejmostí individualizačního programu BMW Motorrad Spezial je i skutečnost, že budou všechny nabízené komponenty a doplňky splňovat homologaci pro běžný silniční provoz a v případě jejich pořízení při nákupu zároveň s novým motocyklem budou zahrnuty i v technickém průkazu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)