Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 6 2015: Modernizace ve znamení diod

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Celá šestková řada automobilky BMW prošla lehkou modernizací a doplněním výbav. Technika pod kabáty ale zůstala prakticky stejná.

Sportovně luxusní BMW řady 6 se ve druhé novodobé generaci (a historicky celkově třetí) rozrostlo na trojici karosářských variant: kabriolet F12, kupé F13 a čtyřdveřové Gran Coupe (F06). Všechny modely včetně výkonných M se dočkaly drobných revizí a vychytávek ve standardní a příplatkové výbavě.

Nejprve k úpravám vzhledu. Přední část aut se trochu přiostřila, každá z typických ledvinek má nyní jen devět svislých lamel místo deseti. Faceliftovaná šestka se může těšit ze standardních adaptivních full-LED světel, aerodynamicky optimalizovaných vnějších zpětných zrcátek (nyní vždy vyhřívaných!) s ukazateli směru a nižším předním spoilerem s mlhovkami, také diodovými a navíc s dekorativními rámečky. Rozšířila se barevná paleta laků karoserie, a to celkem o pět odstínů včetně dvou stříbrných metalíz, modré a červené.

Uvnitř jsou změny ještě menší. Středová konzola je leskle černá, i o osvětlení kabiny se starají moderní diody. Standardní výbavu rozšířily navigace, vyhřívané přední sedačky, dvouzónová klimatizace a adaptivní tempomat. Klient může připlatit kupříkladu za dvoubarevné kožené čalounění interiéru v kombinaci slonová kost-černá a koňaková-černá. Druhé dostane v balíčku Black Accent s černou lesklou mřížkou chladiče, rámečky oken a koncovkami výfuku. M Sport Edition zase obsahuje spoilery, dvacetipalcová kola, palubní desku v kůži, větraná přední sedadla a elektrické dovírání dveří. K dispozici budou samozřejmě i další prvky výbavy včetně multimédií ConnectedDrive, v Mnichově jsou jejich seznamy vždy přebohaté.

Na technice s výhradně přeplňovanými motory se nezměnilo nic. Zážehový třílitrový řadový šestiválec v modelu 640i dává 235 kW, vidlicový osmiválec 4,4 l verze 650i pak poskytuje 330 kW. Nechybí ani třílitrový turbodiesel 640d s 230 kW. Emkové varianty benzinového V8 jsou vyladěny až na 412 kW a spřaženy se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, ve standardu těch ostatních najdeme osmistupňový automat a příplatkovou možnost pohonu všech kol xDrive.

Nové šestky uvidíme v plné kráse na lednovém autosalonu v Detroitu, sportovnější zástupci modrobílé značky ve vyšší střední třídě se začnou prodávat ještě v prvním čtvrtletí příštího roku.



Aleš Dragoun
Diskuze (0)