Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legenda se vrací! Brabham odhaluje jméno, zvuk i termín premiéry nového modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Návrat slavného jména mezi výrobce automobilů byl potvrzen již dříve a nyní zde máme první oficiální informace o jeho novém voze, jehož premiéra má proběhnout za několik týdnů.

Brabham Automotive je společnost pojmenovaná po Siru Jacku Brabhamovi, úspěšném australském závodníkovi a trojnásobném šampionovi Formule 1. Rodinný podnik v současnosti vede jeho syn David, který rovněž sbíral úspěchy na závodních tratích a dvě sezony absolvoval i v šampionátu F1.

Návrat mezi výrobce automobilů oznámila společnost Brabham Automotive na sociálních sítích ve druhé polovině letošního února a ani ne o měsíc později zveřejnila již prostřednictvím svého vlastního webu první oficiální informace o své novém voze.

Brabham BT62 je označení připravované novinky, jejíž oficiální odhalení je naplánováno na 2. května roku 2018. Má se jednat o první nový vůz značky Brabham po šestadvaceti letech, ale prozatím není jasné, jestli se máme těšit na vůz, který bude schválen pro běžný silniční provoz nebo čistě závodní stroj.

Společnost Brabham Automotive se prozatím k zaměření vozu, jeho vzhledu a technice nijak nevyjadřuje. Vedle jeho označení a termínu premiéry v současnosti nabízí pouze krátký záznam zvukového projevu jeho motoru při chodu na volnoběh, který byl natočen během dynamických testů.

V dobách své největší slávy patřil Brabham k největším a nejúspěšnějším výrobcům závodních vozů a má na svém kontě více než sedm stovek vyrobených automobilů, mezi nimiž je i řada úspěšných monopostů F1, z nichž k těm nejslavnějším patří BT19, v němž Sir Jack Brabham získal v roce 1966 svůj třetí mistrovský titul.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 3. 2018 15:54
zvuk
když slyším jak to na volnoběh krásně bublá, tak si sem jistý, že to bude i hezky troubit v otáčkách. Místní ekologická partička, která si myslí, že u aut jsou důležitý hlavně emise a velikost ovládacího displeje, to jistě neocení, ale pravý fanda aut určitě ;-)