Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brilliance V6: čínská „Alfa“ do terénu

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Holdingu China Brilliance Auto se sice nepovedl vstup na evropské trhy, ale doma stále chrlí nové modely. Posledním v řadě je crossover V6.

Zatím jen koncept technicky vychází ze sedanu H230, který byl představen veřejnosti na nedávném autosalonu v Pekingu jako jedna z nejdůležitějších novinek letošního roku. Už při pohledu na vůz je jasné, komu tentokrát Číňané „vzdávají hold“. Objektem jejich opisování a kopírování se stala Alfa Romeo Giulietta. Nasvědčují tomu hlavně boky včetně zakrytých zadních klik.

Brilliance V6 na fotografiích vypadá velmi kompaktně. Pro úplnost dodejme, že již zmíněný sedan měří 4390 mm. Crossover na tom tedy bude velmi podobně, případně by mohl být kratší o zavazadlový prostor. Rozměrový konkurent Suzuki SX4? Možná. Ač to ze snímků není zřejmé, skutečně se jedná o vůz nejen do městské džungle, ale i do lehčího terénu. Cosi naznačují mezery mezi pneumatikami a blatníky.

Označení V6 slibuje mnohé, ale nenechte se zmást, vidlicový šestiválec pod kapotou nenajdete. Spíše zážehové třináctistovky a patnáctistovky. Jakým motorem je vybavena studie, není v tuto chvíli jasné. Že by to byl prototyp připravovaného motoru 1,5 Turbo? Pro sériové varianty se počítá s manuální i automatickou převodovkou.

Brilliance V6 se dostane na čínský trh na začátku příštího roku, ledy v lednu či v únoru. Bude určitě o něco dražší než sedan, který začíná v přepočtu pod hranicí 8.500 eur. Ta v současnosti odpovídá částce necelých 218 tisíc korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
13. 6. 2012 08:43
Re: Alfa
:yes:
Avatar - beibej
12. 6. 2012 22:57
konec SUV je tady
Myslím, že jsme dospěli do bodu kdy končí SUV a hatchbacky. Takněják se nám to slilo do tvaru jednoho bramborovýho knedlíku.
Avatar - twistedTSD
12. 6. 2012 17:59
Re: Alfa
Pro mě je to jen další z mnoha a mnoha čínských napodobenin, které se mi příčí...
Avatar - Bristol
12. 6. 2012 17:57
Re: Alfa
jo jenže z technického a hlavně bezpečnostního hlediska to bude někde na úrovní Škody Felicia... ;-)
12. 6. 2012 17:23
Alfa
Skôr tie svetlá mi pripomínajú Giuliettu. Narozdiel od iných čínskych áut, ktoré jasne kopírujú alebo úplne preberajú design je toto len naozaj malá zhoda a za cenu 8500 € by som toto auto bral hneď. Je designovo podarené a svieže.