Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron: Nový videoteaser neukazuje z auta naprosto nic

Michal Fokt
Diskuze (0)
Teasery sice mají za úkol na novinku pouze navnadit, ne ji ukázat, ale ten nejnovější na Chiron nás neposunul ani o chloupek blíž budoucnosti.

Bugatti nás přednedávnem potěšilo péefkem, ukazujícím siluetu nového hypersportu Chiron a slíbilo světovou premiéru na březnovém autosalonu v Ženevě. Současně začíná být jasné, že asi nejzásadněji odhaluje (alespoň základní) tvary chystaného vozu koncept Bugatti Vision Gran Turismo, jenž je zjevně „vytuněnou“ verzí budoucí chlouby koncernu Volkswagen.

Když se teď objevil další teaser, dalo se předpokládat, že nám molsheimští ukáží něco zajímavého nového. Kus světlometu, masky chladiče, však to znáte. Jenže videospot je "imageovka" ve stylu upoutávek na hollywoodské kasovní trháky, ukazující všechno možné, jen ne auta. Ale zase je třeba na rovinu říci, že je dobře udělaný a určitě stojí za to se na něj podívat, jedenačtyřicet sekund lze ztratit i výrazně horším způsobem.

Každopádně nám tedy i nadále musí stačit zmíněná studie, silueta a polooficiální zvěsti o výkonu 1500 koní se čtyřturbového osmilitrového W16, zrychlení na stovku za 2,2 s, maximálce atakující 470 km/h. Více snad ví pouze 130 zákazníků, kteří už poslali objednávky a pochopitelně pár lidí z automobilky.

Michal Fokt
Diskuze (0)