Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Vision Gran Turismo bude inspirací pro Chiron

Michal Fokt
Diskuze (1)
Bugatti potvrdilo, že koncept pro videohru, jenž je v měřítku 1:1 vystaven na frankfurtském autosalonu, ukazuje, jakým směrem se bude design značky vyvíjet v dalších letech.

Také Bugatti se připojilo ke gratulantům simulátoru Gran Turismo a připravilo vlastní kreaci do sekce Vision. Už z předešlých kreací je jasné, že virtuální vozy v této kategorii nemusí mít vůbec nic společného s příštími plány automobilek. A vlastně ani s těmi dosavadními. Je zcela na libovůli designérů, jak se hodlají prezentovat. Proto bylo otázkou, zda Bugatti Vision Gran Turismo nějakým způsobem naznačuje, co máme čekat od nástupce Veyronu.

Koncept od Bugatti v sobě má nejen určité rysy Veyronu, ale také prvky modelu EB110 z éry před Volkswagenem. Klidně tedy může jít o čirou fantazii, jenže šéf designu značky Achim Anscheidt prozradil, že Bugatti Vision Gran Turismo "prezentuje nový designérský jazyk, vyvinutý na počest nové éry, přicházející po skončení dobyVeyronu". Dále dodává, že "DNA designu značky vstoupilo do nové evoluční fáze a designérský jazyk ukazuje cestu, jakou se bude Bugatti ubírat v několika příštích letech".

Jinými slovy koncept Vision skutečně JE předobrazem nástupce Veyronu, který ponese jméno Chiron. Anscheidt ovšem současně dodává, že studie je koncipována v rámci herního simulátoru jako závodní vůz se vším, co s tím souvisí. To znamená, že Chiron nebude zase tak hardcore jako tento koncept. Jak vážně Bugatti studii Vision GT bere, naznačuje skutečnost, že koncept je hlavní hvězdou frankfurtského stánku, pro který byl vytvořen v měřítku 1:1.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
15. 9. 2015 23:23
GT Eternal
Jak jsem již psal dříve, pokud se jim podaří odstranit různá křidélka a ploutvičky, což si nejsem jistý, jestli úplně půjde, tak by to mohlo být krásné hyper GT, ty oblouky kolem dveří jsou fenomenální.