Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti poodhalilo projekt pro Gran Turismo 6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Bugatti se přidává do klubu automobilek, které připravily vlastní koncepty pro hru Gran Turismo 6 a připravuje se na odhalení vlastního příspěvku do světa virtuálních závodů.

V souvislosti se značkou Bugatti je v současnosti nejčastěji zmiňován nástupce modelu Veyron, k němuž přitahuje pozornost i samotná automobilka, i když prozatím jen krátkým propagačním snímkem, v němž není z nového vozu vidět vůbec.

O trochu lépe jsou na tom fanoušci a hráči Gran Turismo 6. Pro ně si totiž Bugatti připravuje novinku v podobě vlastního závodního konceptu Vision Gran Turismo, z nějž byla prozatím oficiálně odhalena jen jedná její část.

Ta svádí ke spekulací o jaký komponent z vozu se vlastně jedná a mimo jiné je zmiňována i kapota motoru. K tomuto tvrzení navádí dvojice zámků po stranách i prolis rozdělující díl podélně na dvě poloviny, který připomíná slavný hřeben Bugatti Type 57 SC Atlantic.

Achim Anscheidt, šéf návrhářského týmu Bugatti, ke konceptu uvedl, že Vision Gran Turismo jeho značky nemá představovat jen vysněný produkt toho typu, jaký je obvykle v téhle kategorii k vidění, ale má být vozem, který by se z virtuálního světa mohl klidně vydat na skutečný závodní okruh.

Bugatti Vision Gran Turismo má představit novou tvář formy a designu své značky vyvinutou na oslavu nové kapitoly historie nastupující po konci éry Veyronu. Achim Anscheidt k tomu dodává, že DNA designu Bugatti dosáhla nového stádia svého vývoje a koncept vozu pro Vision Gran Turismo je výrazně zaměřený na výkon. Přesto má poskytovat působivou ukázku cesty, kterou se bude design Bugatti během několika následujících let ubírat.

Virtuální koncept značky Bugatti bude podle oficiální zprávy představen na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, pořádaným ve druhé polovině září.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - eXp10it
23. 8. 2015 13:49
Skrabka
Fanoušci domácí automobilky mají jasno. Jedná se o škrabku na led.
Avatar - maxi!
23. 8. 2015 11:53
no neviem...
urcite je to Gran Turismo 6?!