Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak obout botičku Bugatti Veyron? (instruktážní video Městské policie Praha)

David Bureš
Diskuze (78)
Běžná botička na zablokování superrychlého vozu nestačí.

Dvojice pražských strážníků se stala hvězdami internetu, v září totiž v Pařížské ulici v Praze byli natočeni, kterak obouvají botičku na Bugatti Veyron. Městským policistům totiž vadilo, že automobil stojí v modré zóně bez příslušného povolení.

Zajímavostí je fakt, že strážníci na Bugatti neobuli běžnou botičku. Místo ní totiž museli použít botu určenou pro nákladní vozy. Díky masivním kolům nelze na tento supersport botičku pro osobní vozy nazout. Veyron navíc používá speciální pneumatiky Michelin Pilot Sport 2 o rozměrech 265/680 ZR 500A vpředu a 365/710 ZR 540A vzadu, které jsou uzpůsobeny pro jízdu nad hranicí 400 km/h.

Právě kvůli vysoké ceně kol a pneumatik (sada čtyř gum stojí více než 700 tisíc korun, nový ráfek je pak za 215 tisíc korun) je dvojice policistů zahraničními médii oceňována za svojí statečnost, že se nebála možného poškození kola a botičku na Bugatti i přesto nazula. Na druhou stranu se strážníci neodvážili automobil odtáhnout, což je obvyklý postup při parkování v modré zóně bez příslušného povolení.

V modrých zónách mohou dlouhodobě parkovat obyvatelé s místem trvalého pobytu v dané lokalitě, vlastníci nemovitostí a podnikatelské subjekty se sídlem nebo provozovnou v daném místě. Zaparkované automobily musí být označeny parkovací kartou, která řidiče opravňuje k parkování v příslušné oblasti vyznačené na této kartě.

Mezi 6:00 a 8:00 mohou v modrých zónách parkovat i vozidla bez parkovací karty, během dne zde auta bez této karty mohou stát maximálně tři minuty.

V Česku jsou registrovány dvě Bugatti Veyron, vedle vozu z přiloženého videa se středočeskou poznávací značkou je to exemplář z Prahy s černo-modrou karoserií.

David Bureš
Diskuze (78)
22. 12. 2011 20:29
Re: Je to závisť.
Já si hlavně myslím, že v krajinách českých je rozšířené si myslet "Já na to mám, tak se můžu chovat jako dobytek". Jestli jde o parkování v zónách, parkování na místech pro invalidy nebo jen pro rodiny s dětmi - pro se chováme jako HO**DA.
Jsou státy, kde to tak neplatí a nemusíme jít příliš daleko. Typický Němec by si něco podobného pravděpodobně nedovolil. V tomto případě nejde jen o výši pokuty, ale taky o to, že "oni jsou tak prostě vychováni...pro ně jsou některé věci samozřejmé".
Když přijede takový český frajírek do Bavor, tak si podobný kousek nedovolí...
CO z toho plyne? Že jsme národ na který platí jen tvrdé zákony a tvrdé postihy...protože jsme neučeni krást, druhé okrádat a dělat a vymýšlet vše jen pro to, abychom něco obešli....
Avatar - white label
22. 12. 2011 12:16
Re: Dobře,ale
:yes:
Avatar - white label
22. 12. 2011 12:12
Re: Dobře,ale
Tak tahle reakce to je 100%ní ubohost a ten tvůj komunista v sokolovně to je pověstná "třešnička na dortu", za kterou by se nemusela stydět ani ta nejtupější "blondýna". :no:
Ale raději ti to přeložím do tvého jazyka, kterému budeš evidentně rozumět líp:
Zavři laskavě tu svoji nevymáchánou hu.bu, po které bys v réálu slušně dostal, o neurážej tu lidi, kteří úroveň zdejších diskusí pravidelně zvedají, na rozdíl od tvého primitivního urážení a fňukání,
Tvé reakce snižují úroveň tohoto webu mnohem víc, než bulvární směr webu daný novým majitelem.
Když se ti tu nelíbí, tak sem nelez, chybět tu rozhodně nebudeš, naopak...
22. 12. 2011 03:16
Re: Dobře,ale
Komunista v sokolovne, neni co dodat...
22. 12. 2011 03:13
Re: Dobře,ale
S touto filozofii lze velmi rychle dojet. Jak rychle, pochopili na Divokem zapade v dobach, kdy toto uzemi nespadalo pod jurisdikci USA (nebylo soucasti uzemi) a velmi rychle si vytvorili pravidla a komunity si samy zacaly platit serify, kteri tato pravidla vymahali. Neveril bys, za co vsechno se veselo...
Pokud dokaze alespon trochu domyslet, cos napsal, dojde ti, ze dluzis ozawasanovi omluvu.