Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac ATS Coupe: Americký soupeř pro BMW 4

Diskuze (1)
Cadillac na autosalonu v Detroitu představil dvoudveřovou verzi modelu ATS. Nabídka motorů je stejná se sedanem, zato vzhled byl výrazně přepracován.

Ještě nedávno Cadillac žádné menší kupé nenabízel. Teď má americká automobilka hned dva takové modely – plug-in hybridní ELR a kupé odvozené od modelu střední třídy ATS. Sedan a kupé řady ATS mají společný rozvor 2775 mm a sdílí motory. Na výběr je čtyřválec 2,0 l Turbo (203 kW) a šestiválec 3,6 l (239 kW). U čtyřválce je na výběr mezi manuální a automatickou převodovkou, u šestiválce se standardním automatem mezi pohonem zadních nebo všech kol.

Společně s odebráním zadních dveří stylisté kompletně přepracovali vnější design. Kupé má větší masku chladiče s novým, jednodušším logem. Dveře mají bezrámovou konstrukci oken. Zadní sloupek se protáhl dále za zadní kolo a přepracovaný je i tvar zadních světel nebo víka zavazadelníku.

Standardem budou 18palcová kola, brzdy Brembo a aerodynamické deflektory pod karoserií. Pro zájemce budou k dispozici také adaptivní tlumiče a samosvorný diferenciál. Prodej bude zahájen v létě, zda se ATS Coupe dostane i do Evropy, není zatím zřejmé.

Diskuze (1)
Avatar - Hittman
15. 1. 2014 07:36
Evropa
Tak toto se u nás na cestách rozhodně neztratí. Bylo by to fajn, kdy se tu Cadillacu dařilo..