Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac CT6 vsadí na hliník

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Nová vlajková loď Cadillacu možná nepřekvapí svým designem, ale rozhodně se má pyšnit tou nejmodernější technikou a výrobními postupy.

V polovině listopadu se objevily nejnovější informace ohledně vzhledu připravovaného velkého sedanu Cadillac CT6, podle nichž se tato novinka nevydá stejnou cestou jako koncepty Ciel a Elmiraj, ale bude jen evolucí současného stylu.

Nyní magazín Automobile poodhalil techniku připravované novinky. Cadillac CT6 má nastoupit s o něco většími rozměry než má aktuální sedan CTS, ale zároveň má být tato novinka o trochu menší než Mercedes-Benz třídy S.

Odhaduje se, že se CT6 může stát konkurentem pro vozy, jako je Mercedes-Benz CLS, BMW řady 6 Gran Coupé nebo Audi A7 Sportback, i když některé zdroje uvádějí, že nový Cadillac si to i díky své technice namíří přímo proti Jaguaru XJ.

Základem nového Cadillacu CT6 bude platforma Omega pro luxusní modely koncernu General Motors s pohonem zadních nebo všech kol a podélně uloženými motory, v jejíž konstrukci je využit hliník a hořčík pro snížení hmotnosti a zajištění dostatečné tuhosti.

Hliník má být podle dostupných zpráv použit i na výrobu skeletu a některých povrchových panelů karoserie. Díky hojnému využití tohoto materiálů se má nový Cadillac stát ve své kategorii vozem s nejnižší hmotností.

V případě pohonných jednotek pro CT6 jsou nejčastěji zmiňovány přeplňované zážehové čtyřválce a šestiválce, ale zcela vyloučena není ani verze s atmosférickým vidlicovým osmiválcem.

Cadillac údajně nehodlá CT6 v produkční podobě pro modelový rok 2016 představit na lednovém autosalonu v Detroitu, ale až později v průběhu roku. Ve hře jsou jarní autosalony v Ženevě nebo New Yorku a dokonce se hovoří i pozdržení premiéry až na podzim IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Aoyagi
5. 1. 2015 11:26
konkurence
GM ale tvrdí, že má CT6 konkurovat BMW 7 Series, Mercedes-Benz S-Class, Audi A/S8, a Lexus LS.
2. 1. 2015 22:06
Re: pneu
Jo má a na každém kole taky jeden zlatý ventilek. Jsou jen pro tebe. >:D