Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlos Ghosn spustil výrobu nového Infiniti Q50

Michal Fokt
Diskuze (6)
Nissan rozjel v Tochigi sériovou výrobu nástupce modelu Infiniti G37. První vyrobený exemplář přivítalo nejvyšší vedení obou automobilek v podobě Carlose Ghosna a Johana de Nysschena.

Japonská luxusní značka Infiniti přišla nedávno s novou strategií značení svých modelů, v němž hraje hlavní roli písmeno Q a prvním modelem, který na nové značení přejde, je sedan na horním okraji střední třídy Q50, což není nic jiného, než nástupce modelu G37.

Infiniti má od tohoto vozu velká očekávání zejména v USA a Číně, o čemž vypovídá i to, že se rozjetí výrobní linky zúčastnili i šéfové značek Nissan a Infiniti Carlos Ghosn a Johan de Nysschen. Auto se vyrábí v Tochigi, což je takový japonský Stuttgart, sídlí zde totiž také výzkumné a vývojové centrum Hondy. Továrna Nissanu v tomto městě má výsadní postavení nejlepší fabriky značky s nejvyššími standardy výroby.

Infiniti Q50 by mělo kromě nového označení podle tvrzení manažerů přinést i nové standardy kvality, podpořené emotivním designem a jménem formulového šampiona Sebastiena Vettela, jenž také coby Director of Performance při vývoji vozu také údajně přiložil ruku k dílu a bude v těchto aktivitách pro Infiniti pokračovat i v budoucnu.

Infiniti Q50 se celosvětově začne prodávat v létě letošního roku a to jak s benzinovým motorem V6 3.7, tak s jeho hybridní benzinoelektrickou verzí a také s dieselovým čtyřválcem 2,2 l od Mercedesu. Do Evropy se ale dostane pouze hybrid a diesel, které by měl později doplnit ještě přeplňovaný benzinový dvoulitr, původem také ze Stuttgartu.

Michal Fokt
Diskuze (6)
20. 5. 2013 21:00
patrol y62
ale koule poslat "nový" patrol y62 do evropy neměl ... holt co2 je špatné, terénní auta jsou špatná áááno ...
Avatar - Ham.
15. 5. 2013 11:06
Re: Inspirace
:yes: >:D
15. 5. 2013 09:09
Re: Inspirace
:yes: :yes: :yes: :-)
15. 5. 2013 06:36
Re: Inspirace
A našli moji rádcové, našli ? >:D
Avatar - Iv8
15. 5. 2013 06:24
Inspirace
Na druhé fotce to vypadá, jak by hledali škrabku...